Organizația Mondială a Sănătății face un anunț crunt: „Ne confruntăm cu o lipsă a medicamentelor”

Organizația Mondială a Sănătății a discutat despre COVID-19, dar și despre efectele și lipsurile sitemului sanitar, în combaterea infecției contagioase.

Author: G.B. marți 17 martie 2020 , 18:49

Organizația Mondală a Sănătății face un anunț
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

OMS a discutat despre pandemia care a pus stăpânire pe întreg globul. În Europa există peste 63.000 de persoane confirmate pozitiv cu noul virus, dar și 2.755

de morți din cauza COVID-19.

Autoritățile au menționat că Europa este epicentrul pandemiei de coronavirus, totodată afirmă că vor aduna informații din toate țările afectate, pentru a reuși să propună măsuri potrivite tuturor comunităților.

Organizația Mondială a Sănătății face un anunț crunt: „Ne confruntăm cu o lipsă a medicamentelor”

Hans Kluge, directorul regional pentru Europa, a declarat că multe țări au ajuns în scenariul 3 (pentru 100 de persoane infectate) și 4 (peste 2.001 persoane infectate).

„Funcționăm după patru principii: prevenție, detecție, reducerea contagiunii, inovație și învățăminte, în timp ce protejăm oamenii vulnerabili.", a

declarat Hans Kluge.

Directorul a sfătuit că este important ca toți europenii să se ajute reciproc, să se protejeze și să respecte regulile impuse de autorități, chiar dacă există unele lipsuri ale sistemului.

Organizația Mondală a Sănătății face un anunț

„Ne confruntăm cu o lipsă pentru anumite medicamente, dar lucrăm foarte strâns cu toate instituțiile și ne asigurăm că nimeni nu e lăsat în urmă." , mai dezvăluie Hans Kluge.

Citeste si: Radu Vâlcan, una din vedetele testate pentru coronavirus

Experții OMS susțin că lucrează intens la pregătirea laboratoarelor și la asigurarea numărului necesar de teste pentru a identifica în cel mai scurt timp virusul, acesta fiind un lucru extrem de important pentru stoparea lui.

Specialiștii au declarat și despre prioritizarea cazurilor, astfel că, dacă numărul infecțiilor va crește, medicii vor fi nevoiți să îi testeze doar pe cei a căror stare se agravează.

Organizația Mondală a Sănătății face un anunț

Organizația Mondală a Sănătății a transmis ca lumea să nu-și piardă cumpătul, pentru că deși în Italia cazurile infectate au explodat de la o zi la alta, acum începe să se remedieze totul.

Citeste si: Un român diagnosticat cu coronavirus, la Madrid, a călătorit la bordul unui avion cu aproximativ 60 de pasageri

„Italia este în mod evident țara care trece printr-o răspândire cronică a coronavirusului. OMS lucrează cu autoritățile locale și măsurile sunt o combinație între distanțarea socială, identificarea focarelor și izolarea, astfel încât să reducem răspândirea.", au adăugat experții.

Citeste si: Scenariul dramatic al unul medic din București: "Românii vor fi puși în corturi militare, pat lângă pat, cu o singură toaletă în capătul cortului"

„Italia a fost nevoită să treacă foarte rapid de la câteva cazuri, la mii. A fost ca un incendiu. Acum autoritățile au intrat într-un flux normal de acțiune.", mai spun reprezentanții OMS.

Citeste si: Țara care eliberează 85.000 de deţinuţi din cauza coronavirusului


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si