9 garnituri de tren  au fost scoase din funcțiune de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), la București. Câteva dintre neregulile depistate au fost: scaunele murdare, grupurile sanitare neigienizate, praf în instalațiile de aer condiționat.

Au fost aplicate amenzi.

Citeste si: Lovitură pentru un mare lanț de supermaketuri din România: Zeci de magazine amendate. 14 au fost închise temporar

Ce nereguli a descoperit și sancționat ANPC

ANPC a transmis, vineri, că a verificat garniturile de tren de la Revizie Vagoane Bucureşti Basarab şi Revizie Vagoane Bucureşti Griviţa.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Echipele de control au găsit: podelele din linoleum murdare, nemăturate, mobilierul specific vagoanelor neigienizat şi deteriorat (scaune din pluş murdare/pătate; tetiere şi cotiere rupte; coşurile de gunoi din vagoane pline de gunoi- în cazul în care erau golite, nu erau igienizate şi prezentau un strat gros de reziduuri vechi); grilele instalaţiilor de aer condiţionat neigienizate, cu depuneri de praf.

Alte nereguli au fost: grupuri sanitare dotate cu vase de wc si lavoare vechi, ruginite, crăpate, neigienizate, cu miros pătrunzator; lipsa materialelor dezinfectante, a mijloacelor de ştergere/uscare a mâinilor, lipsa săpunului lichid. 

Citeste si: VIDEO- Gândacii mișună printre produse la o renumită brutărie din România. ANPC a dat amenzi de 20.000 de lei

La ce sume s-au ridicat amenzile aplicate de ANPC

ANPC a aplicat amenzi în valoare de 30.000 de lei și a scos din funcțiune 9 garnituri de tren, până când neregulile vor fi rezolvate.

”Se termină o săptămână, nu fără peripeţii. Am revenit în tren, nu ca să ne plimbăm, ci ca să îl verificăm. Este greu de imaginat că, după ce am desfăşurat o acţiune, în urmă cu câteva luni, lucrurile par încremenite în timp. O găletuşă, o cârpă murdară şi multă indolenţă. S-au aplicat sancţiuni şi sper că acest semnal de alarmă să schimbe lucrurile în bine. A merge cu trenul astăzi este o cursă cu peripeţii. Covid -ul pare o favoare. CFR pare doar o vacă de muls”, a susținut preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Horia Constantinescu. 

Citeste si: VIDEO- Val de reclamații după facturile uriașe la energie electrică. ANPC și ANRE au pornit mai multe controale la furnizorii de energie


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si