Ouă de Paște. Opt culori pe care le poți obține natural. Cum să vopsești ouă cu sfeclă, foi de ceapă și bicarbonat

Ouă de Paște. Cei care vor să folosească variante naturale în locul vopselelor găsite în magazine, pentru a colora ouăle de Paşti, au la dispoziţie ingrediente naturale. Iată cum poți obține culori naturale!

Ouă de Paște. Roşu – cu foi de ceapă. Păstrează foile şi „cămăşile” cepelor roşii curăţate, pe care le fierbi împreună cu ouăle timp de o jumătate de oră sau chiar o oră. Cu cât foloseşti mai multe foi de ceapă şi cu cât laşi ouăle la fiert mai mult timp, cu atât vei obţine o culoare mai puternică. Dacă foloseşti o cantitate mai mică de foi, vei obţine o nuanţă de mov sau lila.

Citeste si: Ouă de Paște. Greșeala pe care mulți o fac atunci când cumpără ouă. Ai observat vreodată acest detaliu?

Roz – cu sfeclă roşie. Lasă ouăle fierte foarte tare la vopsit în suc de fructe de merişor sau în zeamă de sfeclă murată.

Ouă de Paște. Mov – cu suc de struguri. Lasă ouăle fierte în suc de struguri. În cazul în care îţi doreşti o nuanţă pastel, adaugă două linguriţe de zeamă de lămâie în apa deja colorată albastru violet.

Citeste si: Ouă de Paște. Cum se fierb corect? Multă lume face această greșeală

Galben – cu şofran. Într-o

cană cu apă fiartă, adaugă o linguriţă de turmeric şi o jumătate de linguriţă de oţet.

Albastru – cu violete. Peste noapte, lasă ouăle fierte în apa în care ai adăugat flori de violete.

Citeste si: Ouă roșii vopsite natural: Rețeta-minune pentru Paște pe care trebuie să o păstrezi

Ouă de Paște.

Auriu închis – cu ceapă galbenă. Fierbe ouăle tare, în apa în care ai adăugat coji şi foi de ceapă galbenă uscată.

Maro – cu oţet şi cafea. Într-o cană cu apă fiartă, adaugă o lingură de cafea instant şi o jumătate de linguriţă de oţet.

Citeste si: Baiț miel. E rețetă grecească pentru masa de Paște

Ouă de Paște. Verde – cu bicarbonat. Înainte de a lăsa ouăle la vopsit într-un bol cu apă în care ai pus la fiert flori de violete, adaugă o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu.


Autor
Îți Recomandăm Și...
Parteneri