Ouăle umplute cu avocado pot fi un aperitiv super-sănătos și atractiv pentru masa de Sărbători.
Ouă umplute cu avocado. O rețetă inedită
Ouăle umplute cu avocado ies mult mai sănătoase decât ouăle umplute tradiționale și sunt perfecte pentru vară. Le poți servi ca mic dejun, gustare, dar și ca aperitiv festiv.
Ingrediente
6 oua
1 avocado copt
sucul unui lime
sare
piper
ceapa verde
patrunjel
Citeste si: Ouă umplute. Vedeta meselor de sărbători. Trei rețete
Ouă umplute cu avocado- Mod de preparare
Fierbe ouăle tare (6-7 minute), lasă-le în apa rece și apoi cojește-le. După ce s-au răcit, taie-le pe jumătate și scoate-le gălbenușul.
Taie avocado, scoate-i pulpa și zdrobete-o cu furculița, împreună cu gălbenușurile. Adaugă sărea, piperul, zeama unui lime și verdețurile tocate cât mai mărunt.
Umple ouăle cu pasta de avocado obținută și ornează-le cu pătrunjel sau busuioc, după preferințe.
Citeste si: Crăciunul 2020: Cele mai frumoase tradiţii şi obiceiuri româneşti
Ouă umplute cu avocado- altă rețetă
Ingrediente necesare: 10 ouă
2 avocado
1 usturoi verde
1 lingură muștar
2 linguri zeamă de lămâie
100 g iaurt degresat
sare
piper
1 salată verde
0.5 lămâie pentru decor
1 Fierbi ouăle tari, le decojești și le tai în jumătate, pe lungime. Scoți cu grijă gălbenușurile.
2 Cureți avocado de sâmbure și coajă. Mixezi în blender miezul de avocado împreună cu usturoiul tocat mărunt, muștarul, gălbenușurile și zeama de lămâie. În pasta obținută, încorporezi iaurtul, sare și piper după gust.
3 Cu pasta obținută, umpli albușurile fierte și decorezi ouăle cu rondele fine de lămâie. Așezi ouăle pe un platou ornat cu frunze de salată verde.
Are o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, online și TV, cu specializare în domeniile economic, politic și relații internaționale.
A ocupat de-a lungul timpului poziții de redactor, editor sau editor coordonator în instituții media precum Revista 22, Cariere, Business Standard, Realitatea TV, Gandul. Face parte din echipa stirilekanald.ro din iulie 2020.
Absolvent de Filosofie și Jurnalism, cu masterat în Știintele comunicării, a dezvoltat o pasiune pentru domeniul resurselor umane. Colaborează de 12 ani cu HR Club pentru realizarea Manualului de bune practici în Managementul resurselor umane. În ultimii ani a derulat mai multe proiecte de ghost-writing, cu cărți publicate la edituri de prestigiu din România.