Sărbătorile de iarnă reprezintă un prilej de a petrece cât mai mult timp alături de familie. Oamenii organziează mese festive și își dăruiesc cadouri la sfârșit de an. Ouăle umplute sunt nelipsite de la masa de Crăciun. Va prezentăm o serie de reţete delicioase de ouă umplute specială pentru masa de sărbători.
Ne apropiem cu pași repezi de sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus Hristos. Bărbații sărbătoresc prima oară sărbătoarea Ignatului, iar bucătăresele robotesc pentru masa festivă de Crăciun. Iată trei rețete delicioase pentru a-ți umple aperitivul cu faimoasele ouă umplute.
Reţetă ouă umplute cu maioneză
Avem nevoie de: 6 ouă fierte; 1/4 ceașcă de maioneză; 2 lingurițe de ceapă tocată mărunt; boia de ardei dulce sau iute, după preferințe; feliuțe subțiri de ridichii sau de măsline pentru decor; sare.
Începe prepararea, într-un bol, amestecăm cu o furculiță cele șase gălbenușuri fierte cu maioneză. După ce se obține o pastă, adăugăm și puțină sare. Continuăm să amestecăm și adăugăm pe parcurs ceapa tocată mărunt, apoi amestecăm și iar amestecăm. Cu ajutorul unei lingurițe, umple jumătățile de ou cu pasta obținută. Presară boia și ornează cu feliuțe de ridichi sau de măsline.
Citeste si: Toba de casa. Reteta traditionala din caietul bunicii
Reţetă ouă umplute cu brânză și smântână
Ingrediente: 8 ouă fierte; 100 g brânză rasă; 2 linguri smântână proaspătă; o ceapă tăiată mărunt; câteva frunze de pătrunjel proaspăt; sare și piper.
Cum se prepară ouăle umplute pentru masa de Crăciun - Amestecăm, într-un bol, gălbenușurile fierte alături de ceapa tocată, brânza rasă, smântâna, pătrunjelul tocat, sarea și piperul.
Apoi, umplem jumătățile de ouă cu această compoziție. Introducem ouăle la cuptor pentru 2-3 minute, la foc potrivit, pentru a se rumeni puțin. Pot fi servite pe frunze de salată. Vor da culoare mesei fetive de Crăciun.Citeste si: Meniu de Revelion. 10 feluri de mâncare care îți aduc noroc în 2021
Reţetă ouă umplute cu unt și cu usturoi
Ingrediente necesare: 12 ouă; 100 g unt; o legătură de pătrunjel proaspăt; 4 căței de usturoi; 3-4 linguri de smântână; sare și piper.
Mod de preparare pentru reţeţa de ouă umplute cu unt- Tocăm usturoiul și îl amestecăm cu pătrunjelul și cu gălbenușurile. Apoi, adăugăm smântâna, sarea și piperul. Pasul următor este să umplem jumătățile de ou fiert cu pasta obținută. Topim untul și îl turnăm peste jumătățile de ou umplute.
Cu asemenea preparate îi veți da peste cap pe invitații sosiți la masa festivă de sărbători. Poftă bună și sărbători fericite!!!
„Sunt aici ca să-ți transmit informația în timp real” - Relatează adevărul și duce mai departe tehnicile învățate în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București. Cu trei ani de licență și doi ani de master, plus experiența acumulată în presă, se declară o adevărată jurnalistă.
„Asta mi-am dorit să fac dintotdeauna. Sunt o persoană cu bun simț, iubesc ceea ce fac, iubesc oamenii, animalele, natura și lucrurile frumoase. Ca un jurnalist adevărat, citesc și sunt preocupat de dezvoltarea personală. Sunt aici pentru mine, pentru tine, pentru voi, pentru a face ca lucrurile să funcționeze cum trebuie în țara noastră"
Georgiana Balaban ocupă funcția de traffic manager.