Ouă umplute: Rețete delicioase de Paşte 2022
Ouă umplute. Ouăle umplute sunt un aperitiv ușor de preparat și destul de rapid, atrăgătoare ca aspect, dar și delicioase la gust. Iată cele mai gustoase rețete de ouă umplute pe care vi le-am pregătit.
Ouă umplute. La ouă umplute putem apela oricând, fie că vrem o masă festivă, fie că vrem pur și simplu o masă veselă și frumos decorată în familie. Noi v-am pregătit 3 rețete de ouă umplute pe care trebuie să le încercați neapărat!
6 ouă;
150 g ficăței de pui;
sucul de la o lămâie;
Citeste si: Prognoza meteo pentru Paște. Vezi cum va fi vremea de Sărbători
sare;
salată verde;
pătrunjel tocat.
Ouăle se fierb tari, se taie în jumătate pe orizontală și se scot gălbenușurile. Ficățeii se fierb și ei, se scurg de zeamă și se pasează.
Se amestecă cu gălbenușurile, pătrunjelul tocat, untul și sarea și se umplu jumătățile de ouă cu această compoziție. Se ornează cu frunze de salată verde.
20 ouă;
3 cutii iaurt;
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
400 g maioneză;
6 linguri caşcaval dat prin răzătoarea mică;
5 linguri castraveciori muraţi, tăiaţi mărunt;
3-4 linguri mărar tocat sau pătrunjel; sare, piper.
Citeste si: Paște cu temperaturi de vară
Se fierb ouăle. După ce s-au răcit şi decojit, se taie în jumătăţi pe lungime.
Gălbenuşurile se pasează şi se amestecă cu caşcavalul, castraveţii muraţi, o cutie cu iaurt, maioneza atât cât trebuie (compoziţia să nu fie prea fluidă, încât să curgă de pe ou), se mai pune sare şi piper după gust. Se umplu jumătăţile de ouă cu această compoziţie, se pun într-un vas, iar deasupra se toarnă sosul preparat din maioneza rămasă, iaurtul şi verdeaţă tocată mărunt.6 ouă;
200 g ciuperci din conservă;
o ceapă verde (tocăm doar puţin din partea verde);
o lingură mare cu unt; câteva fire de pătrunjel verde;
Citeste si: Anunț important pentru femei! Cum își pot recupera pensia de văduvă- kfetele.ro
caşcaval ras;
două linguri maioneză;
sare, piper;
un căţel usturoi;
o lingură unt pentru prăjit.
Fierbem ouăle astfel încât să fie tari. Le lăsăm să răcească. În acest timp călim ciupercile tocate într-o lingură de ulei, în care am călit puţin un căţel de usturoi înainte (doar cât să dea puţină aroma uleiului). Lăsăm ciupercile să se răcească, apoi le amestecăm cu gălbenuşurile ouălelor pe care le-am curăţat de coajă şi le-am tăiat pe lungime, puţină ceapă verde tocată, o lingura unt, caşcaval ras, maioneză, sare, piper.
Frecăm bine compoziţia până se omogezizează. Umplem ouăle, apoi le decorăm cu maioneză şi frunze de pătrunjel. Le punem la frigider câteva ore înainte să servim.
Citeste si: Drob de ciuperci: Reţetă de Paşte 2022 pentru vegani