Pacienți filmați în ambulanță, în timp ce sunt tratați. Reacția lui Raed Arafat

Noile ambulanțe care au ajuns să deservească pacienții din Botoșani au venit echipate cu camere video care înregistrează în spațiul unde este tratat bolnavul, scrie Monitorul de Botoșani.

Author: E. V. joi 17 ianuarie 2019 , 17:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Camerele instalate pe cele 12 ambulanțe tip B 4×2, achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 – “Îmbunătăţirea capacităţii de intervenţie la urgenţele medicale”, au ajuns într-o primă etapă în judeţul Botoşani, prin intermediul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Pacienți filmați în ambulanță, în timp ce sunt tratați. Reacția lui Raed Arafat

Conform sursei mai sus menționată, șocant este că pacienții nu sunt nici măcar informați de faptul că sunt filmați în cele mai intime momente. „Habar nu am avut că am fost filmată. Şi ce fac cu imaginile? Nu mi-a spus nimeni nimic. Noroc că nu eram în fundul gol, sau mai ştiu eu”, a spus o femeie care a aflat la Urgenţe că ambulanţa cu care a fost transportată din apropiere de Săveni era dotată cu o cameră în interior.

Raed Arafat, șeful DSU, a confirmat prezența camerelor de filmat și spune că este un lucru firesc. „Poziţia camerei este în spatele pacientului şi nu în faţa lui. Mai degrabă ea arată personalul care deserveşte pacientul. Ele sunt pentru controlul calităţii, în primul rând, dar şi pentru protecţia personalului şi al pacientului în caz de reclamaţii. În Europa mai multe servicii folosesc această tehnică sau chiar camere de corp la personalul medical (body cam). Totodată, aceste camere au un scop didactic, pentru că se pot observa punctele slabe în practică şi să fie corectate, tot în favoarea pacientului în final”, a precizat pentru Monitorul de Botoşani, medicul Raed Arafat, şeful DSU. Cu toate acestea însă, nici personalul medical de pe ambulanță, nici pacienții nu au privit cu ochi buni dotarea cu care au venit ambulanțele. 

Potrivit datelor oficiale ambulanţele de tip B 4×2 au fost cumpărate cu aproape 80.000 de euro, cele de tip B 4X4, cu aproape 90.000, preţurile incluzând şi TVA 19%.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si