Bărbatul, care vrea să rămână în anonimat, se plânge de atitudinea ostilă a vecinilor, care-i transmit să nu deschidă ușa sau fereastra, ca nu cumva “virusul să iasă pe geam”, informează presa locală.

Citeste si: Bilanț vaccinare, 6 decembrie. Câți români s-au imunizat în ultimele 24 de ore?

Bărbatul, de 59 de ani, se află izolat într-un apartament situat la un etaj superior într-un bloc din Bârlad.

Citeste si: "Este prea târziu să mai fie oprită răspândirea Omicron”, indiferent de restricțiile de călătorie. Avertismentul unui virusolog

Polițiștii îl verifică pe pacient din fața blocului și nu-l lasă să deschidă fereastra

Vecinii sunt disperați că s-ar putea infecta cu această nouă tulpină, mai ales după ce au citit pe internet, că noua mutație a virusului este atât de contagioasă, încât se ia și când se deschide ușa.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Inclusiv polițiștii sunt îngroziți de această fobie, scrie publicația Vremea Noua. Când îl verifică, aceștia îl sună din fața blocului și îl pun să se afișeze la fereastră, nu urcă la ușa acestuia și nici nu-l lasă să deschidă geamul.

Citeste si: VIDEO|Mutația Omicron a ajuns în România. Care sunt noile măsuri impuse

Care este starea de sănătate a primilor români infectați cu Omicron 

Bărbatul din Bârlad se afla în Africa de Sud la muncă, el fiind inginer la o companie de automobile. El se află în izolare lseparat de familie, iar starea sa de sănătate este una bună.

În fiecare zi este sunat de reprezentanții DSP Vaslui, care-l  monitorizează. Al doilea pacient cu Omicron din România despre o femeie în vârstă de 48 de ani din județul Brașov. 

Citeste si: Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: „Vă daţi seama că nu vor fi luate măsuri stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp la domiciliu”

Sportivul din Baia Mare, probabil infectat și el cu Omicron

Ministerul Sănătăţii a informat luni seara că, în urma rezultatelor parţiale ale secvenţierii tulpinii provenind de la sportivul din judeţul Maramureş, este foarte probabil ca aceasta să fie similară (Omicron) cu cele identificate la alţi doi pasageri din cursa din Africa de Sud.

"Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună", precizează Ministerul Sănătăţii.

Conform Grupului de Comunicare Strategică, persoană este vaccinată şi nu manifestă simptome.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si