Pâine prăjită. Profesorul Guy Poppy a precizat că nivelul de acrilamide este direct proporţional cu gradul de gătire, deci cu cât pâinea sau cartofii sunt mai crocanţi, cu atât nivelul de acrilamide pe care îl conţin este mai mare.

Citeste si: Omletă de post. Rețeta uimitoare fără ouă perfectă pentru Postul Paștelui

Pâine prăjită

Citeste si: Mic dejun. De ce nu e bine să mănânci produse de patiserie dimineața

Guy Poppy a mai spus că pâinea prăjită cu cel mai mic nivel de acrilamide trebuie să aibă o culoare cât mai deschisă posibil.

Pâine prăjită. Acrilamidele sunt nişte substanţe cancerigene care se formează din reacţia dintre aminoacizii, zaharurile şi apa din cartofi şi pâine, la temperaturi de peste 120C.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Pâine prăjită

Pâine prăjită. Nivelul de acrilamide prezent în pâinea cel mai puţin prăjită este de aproximativ 9 micrograme per kilogram, în timp ce pâinea cea mai mult prăjită (cea de culoare neagră) este de 167 micrograme per kilogram.

Citeste si: Clătite cu urdă și verdeață. Secretul gospodinelor din Maramureș

Greșeala pe care o facem toți când o preparăm dimineața

Pâine prăjită. Omleta este una dintre cele mai gustoase preparate de la micul dejun. Puțini știu însă cum se prepară corect o omletă delicioasă. Iată secretele!

Nu mai găti la foc mare

Focul mare scade structura de proteine din ouă, astfel încât în final preparatul va fi mai dur și mai uscat. Asta spun bucătarii profesioniști. Flacăra medie este cea mai recomandată variantă. Astfel, va fi temperatura optimă pentru preparat.

Citeste si: Tofu. Ce este, de fapt, acest produs de post? Are foarte multe contraindicații

Nu mai adăugați apă, smântână sau lapte în compoziție

Pâine prăjită. Turnând lapte, smântână sau apă în timp ce bateți ouăle nu le face mai pufoase, ci mai dure. În plus, orice lichid adăugat se va separa de ouă când amestecul este pus pe foc.

Pâine prăjită

Adăugați sare sau alte condimente doar când omletă este gata

Mulți adaugă un vârf de cuțit de sare în timp ce bat ouăle. Nu face decât să atragă umezeala, ceea ce e că și cum ați adaugă lapte sau apă. Este bine să adăugați sarea când omleta este aproape gata.

Citeste si: 3 retete de clatite sanatoase si delicioase. Cum sa le prepari

Fără legume crude în omletă

Pâine prăjită. Legumele sunt încărcate cu apă. Pentru o omletă gustoasă folosiți legume deja gătite. Le puteți sota direct în tigaie și scurgeți excesul de apă înainte de a le adăuga în omletă.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si