Desi multi nu stiu, spelta, alac sau kamut sunt ingredientele pentru o paine traditionala.

„Alacul este o specie de grau mult mai bogat in betacaroten decat graul normal, drept dovada are si o culoare mult mai galbena. Ca si alte beneficii nutritionale ale lui, are un sfert din doza zilnica recomandata de magneziu, ma refer la o portie care inseamna o cană fiartă si are 100% din doza zilnică recomandata de mangan”, explica dr.

Laura Ene, medic primar diabet, nutritie si boli metabolice, potrivit Digi24.

Meiul, pesudocereala care nu contine gluten, este din ce in ce mai folosita. In trecut, mamaliga sau turtele din mei era mancarea de baza a romanilor.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Hrisca contine o cantitate mare de antioxidati, lupta impotriva cancerului si a bolilor cronice si are calitati antiinflamatoare.

Medicii recomanda si consumul de amarant, numite „boabele lui Dumnezeu, datorită compozitiei lor bogate in foarte multe substante nutritive, vitamine, A, B, E, acid folic, dar si antioxidanti specifici care in ziua de azi pot oferi o protectie fată de bolile cronice si fată de cancer”, spune dr.

Catrinel Macovei.

Cititi mai mult AICI.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si