Papa Francisc, mesaj cutremurător de Crăciun

Papa Francisc a îndemnat miercuri, comunitatea internaţională ”să garanteze securitatea” în Orientul Mijlociu, mai ales în Siria, în mesajul său de Crăciun sub formă de tur de orizont al unei ”umanităţi rănite” pe toate continentele, relatează AFP.

Author: R.B. miercuri 25 decembrie 2019 , 16:01

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

În tradiţionalul său discurs "Urbi et Orbi" (”Către oraşul Roma şi lume”), suveranul pontif a îndemnat la ”îmblânzirea inimii noastre adesea întărite şi egoiste”, pentru a-i face ”să zâmbească pe copiii din întreaga lume”, abandonaţi sau victime ale violenţei.

Însă în primul rând către Orientul Mijlociu s-a îndreptat Papa, unde numeroşi copii ”suferă războiul şi conflictele”.

Citeste si: Papa Francisc a anunţat că a fost blocat în lift, duminică, timp de 25 de minute

Suveranul pontif, care tocmai a împlinit vârsta de 83 de ani, a apărut

zâmbind în balconul inundat de soare al palatului pontifical, pentru a-şi susţine discursul din 25 decembrie în faţa a aproximativ 55.000 de credincioşi, adunaţi în Piaţa Sfântul Petru.

El a dorit să transmită un mesaj de alinare ”mult iubitului popor sirian care nu vede încă sfârşitul ostilităţilor ce au sfâşiat ţara în acest deceniu”.

Francisc a îndemnat ”guvernele şi comunitatea internaţională să găsească soluţii care să garanteze securitatea şi coexistenţa paşnică a popoarelor din regiune”.

Citeste si: Papa în România 2019. Ce a avut principesa Margareta sub scaun la ceremonia de la Blaj

De la 16 decembrie, forţele regimului sirian, susţinute de aviaţia rusă, şi-au intensificat bombardamentele în nord-vestul Siriei, iar lupte violente la sol le opun jihadiştilor şi rebelilor, în pofida unui armistiţiu anunţat în august.

Suveranul pontif s-a gândit, de asemenea, la o ”susţinere a poporului libanez”- zguduit de o contestare politică fără precedent-, exprimându-şi speranţa ca ţara ”să-şi redescopere vocaţia de a fi un mesager al

libertăţii şi armonioasei coexistenţe a tuturora”.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost... Momente dramatice la Euro 2020! Jucătorul s-a prăbușit la pământ, iar partida a fost suspendată! Ce se întâmplă acum cu fotbalistul?
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni... Centralele termice de apartament nu se interzic, dar folosirea lor ar putea deveni împovărător de scumpă. Cum ne vom încălzi
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în... Previziune despre venirea lui Iisus Hristos: Este foarte aproape. Sa rămânem tari în CREDINȚĂ!
infoactual.ro
Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale Nu combina niciodată aceste fructe! Ar putea fi fatale
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si