Papa în România 2019! Povestea tâmplarului român al Papei Francisc! El a creat scaunul pe care a stat Suveranul Pontif la Iași

Papa în România 2019. Papa Francisc a vorbit la Iași, în fața a 150.000 de creștini, așezat de un scaun din lemn realizat de un tâmplar român.

Author: Radu Constantin duminică 02 iunie 2019 , 23:05

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

 

Papa în România 2019. Tâmplarul ”oficial” al Papei Francisc la Iași se numește Cătălin Hădăr și locuiește în comuna Răducăneni din județul Iași. Bărbatul de 45 de ani a lucrat mai bine de trei săptămâni la scaunul papal, care este realizat din stejar masiv, lucrat 100% manual.

Hădăr a realizat scaunul papal pentru vizita de la Iași la solicitarea Episcopiei Romano-Catolice, care l-au vizitat în primăvara acestui an. El spune însă că în trecut a realizat lucrări pentru diverse biserici din regiune.

„Este din stejar masiv, însă avem şi o bucată de lemn de tei pentru stema papală, care a fost sculptată manual. Restul e catifea albă, specifică papei. Am mers pe ceva simplu, pentru că papa nu este adeptul lucrurilor măreţe, ci a celor simple. A fost o muncă grea, dar plăcută. A fost ceva unic pentru că nu faci de două ori în viaţă astfel de lucrări”, a declarat Cătălin Hădăr pentru ziaruldeiasi.ro.

Citeste si: S-a aflat identitatea individului care a împușcat un bărbat în fața unui bloc din Iași. Care a fost motivul atacului- kanald.ro

Citeste si: Armin Nicoară și-a confruntat tatăl în direct, după ani de tăcere: „De multe ori i-am spus că nu e copilul meu”- wowbiz.ro

Tâmplarul a mai realizat special pentru vizita papei la Iaşi şi un prezidiu, de la care suveranul pontif a rostit discursul pentru credincioşii care vor veni la Iaşi cu ocazia acestui eveniment. Hădăr a mai realizat în atelierul său şi un suport de icoană care a fost amplasat pe scena pe care va urca Papa Francisc, conform aceleiași surse.

Citeste si: Papa în România 2019. Ultima zi a vizitei Papei Francisc în țara noastră. Programul complet

Papa în România 2019: evenimentul anului

Papa în România 2019. Vizita Papei Francisc în România a fost unul dintre principalele evenimente din lumea creștină, în acest an. Suveranul Pontif a sosit în țara noastră vineri dimineața și a vizitat Palatul Cotroceni, Patriarhia Română, Catedrala Mântuirii Neamului, Catedrala Sf Iosif și Piața George Enescu. Sâmbătă, el a plecat către Șumuleu Ciuc și Iași, iar duminică a mers la Blaj, după care a ajuns la Sibiu, de unde a aburat către Roma.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si