Papa Francisc - mesaj emoționant pentru Joe Biden

Papa Francisc i-a transmis preşedintelui Joe Biden că se roagă ca Dumnezeu să îi ghideze eforturile de reconciliere din SUA şi între naţiunile lumii.

Author: Georgiana Balaban miercuri 20 ianuarie 2021 , 21:57

papa francisc mesaj pentru joe biden
Papa Francisc - mesaj pentru Joe Biden.[Sursa foto: google]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Papa Francisc i-a transmis, miercuri, preşedintelui american Joe Biden că se roagă ca Dumnezeu să îi ghideze eforturile de reconciliere din Statele Unite şi între naţiunile lumii, transmite Reuters.

Într-un mesaj trimis la scurt timp după ce Biden a depus jurământul ca cel de-al doilea preşedinte catolic american, Francisc a mai spus că speră că acesta va lucra pentru o societate marcată de adevărata justiţie, libertate şi respectarea drepturilor şi demnităţii fiecărei persoane, în special a celor săraci, vulnerabili şi cei a căror voce nu este auzită.

Citeste si: Cum i s-au părut Papei românii și România. Ce declarații neașteptate despre vizita apostolică a făcut

„Sub conducerea dumneavoastră poporul american să continue să îşi extragă forţa din înaltele valori politice, etice şi religioase care au inspirat naţiunea de la înfiinţarea sa”, a

spus Francisc.

Ce a declarat Papa Francisc

”De asemenea, îl rog pe Dumnezeu, sursa oricărei înţelepciuni şi adevăruri, să vă ghideze eforturile de a încuraja înţelegerea, reconcilierea şi pacea în Statele Unite şi între naţiunile lumii, pentru a promova binele comun universal”, a spus suveranul pontif.

La trei zile după atacul din 6 ianuarie asupra Congresului SUA de către susţinătorii fostului preşedinte Donald Trump, Francis a spus că violenţa l-a ”uimit”.

Citeste si: Papa Francisc s-a vaccinat la Vatican împotriva CORONAVIRUS. Cum se simte suveranul

papa francisc mesaj pentru joe biden
Joe Biden - Președinte SUA.[Sursa foto: google]

În mesajul de miercuri adresat lui Biden, papa a spus că ”crizele grave cu care se confruntă familia noastră umană necesită răspunsuri cu viziune şi unitare”.

Citeste si: Papa Francisc a făcut vaccinul anti-Covid. Suveranul ponfit i-a îndemnat pe toți să se imunizeze: „Toată lumea ar trebui să ia vaccinul”

Francis a avut o relaţie dificilă cu Trump, care a vizitat Vaticanul în 2017, nefiind de acord cu el cu privire la o serie de probleme, inclusiv imigraţia şi schimbările climatice.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si