Primul discurs al lui Biden în calitate de preşedinte: „Aceasta este ziua Americii, a democraţiei” (VIDEO)

Noul preşedinte al SUA Joe Biden a declarat miercuri, după ce a depus jurământul, că aceasta este ziua Americii, a democraţiei şi a dat asigurări că va fi un preşedinte pentru toţi americanii. El a depus jurământul de învestire ca preşedinte al SUA, devenind al 46-lea preşedinte al SUA.

Author: Alina Raducu miercuri 20 ianuarie 2021 , 20:50

Primul discurs al lui Biden în calitate de preşedinte: „Aceasta este ziua Americii, a democraţiei” (VIDEO)
Primul discurs al lui Biden în calitate de preşedinte: „Aceasta este ziua Americii, a democraţiei” (VIDEO)
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Anterior, Kamala Harris a depus şi ea jurământul pentru funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite. Ea este prima femeie care deţine acestă funcţie în istoria SUA.

Ceremonia de învestire s-a încheiat după aproximativ două ore. Harris şi soţul ei, Doug Emhoff, i-au însoţit pe Mike Pence, fostul vicepreşedinte american, şi pe soţia lui la plecarea din Capitoliu.

UPDATE- „Aceasta este ziua Americii, a democraţiei. O zi a istoriei şi speranţei”, a spus el în discursul susţinut în faţa Capitoliului. „Am aflat din nou că democraţia este preţioasă, că este fragilă, dar democraţia a învins. Astăzi sărbătorim triumful nu al unui candidat, ci a unei cauze, cauza democraţiei. America s-a ridicat provocării. Vocea poporului a fost auzită”, a declarat Joe Biden.

El le-a mulţumit predecesorilor din ambele partide şi a adăugat: „ Povestea americană depinde de noi toţi. Ne unim ca o singură naţiune, sub Dumnezeu, indivizibilă.

Uitându-ne spre viitor, curajoşi, îndrăzneţi, la o naţiune care putem fi şi care trebuie să fim. Ştiu forţa naţiunii noastre”.

„Să pornim de la început, toţi, să ne ascultăm, să respingem cultura şi faptele care sunt manipulate(...) Cred că America e mai bună de atât”.

Făcând referire la incidentele violente petrecute în urmă cu două săptămâni la Capitoliu, Biden a subliniat: „Aşa ceva nu se va mai întâmpla vreodată. Niciodată”.

Citeste si: UPDATE: Joe Biden a depus jurământul de învestire în funcţia de preşedinte al SUA- VIDEO LIVE

Joe Biden: „Voi fi un preşedinte pentru toţi americanii”

Biden a amintit în discursul său de cei 400.000 de americani decedaţi din cauza Covid-19 şi a cerut un moment de reculegere.

Biden a depus jurământul în faţa judecătorului John Roberts, şeful Curţii Supreme, pe o biblie de la Douay-Rheims, de familie, veche de 127 de ani, pe care a depus jurământul la toate învestirile din cariera sa politică.

Citeste si: Klaus Iohannis: „Felicitări preşedintelui Joe Biden şi vicepreşedintei Kamala Harris”


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si