Papa în România 2019. Cod meteo de ploi torențiale în județele unde merge Papa Francisc

Papa în România 2019. ANM a emis, sâmbătă, cod de ploi torențiale pentru Harghita și Iași, unde se va afla Papa Francisc.

Author: R.B. sâmbătă 01 iunie 2019 , 10:48

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Papa în România 2019.  ANM a prelungit avertizările meteo cod galben și portocaliu până duminică.

Vremea rămâne instabilă în weekend, iar informarea meteo expiră pe 4 iunie.

COD GALBEN
Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 10 – 02 iunie, ora 06
Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică
În intervalul menționat, în nord-vestul și estul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului, vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40...50 l/mp.

COD PORTOCALIU
Interval de valabilitate: 01 iunie, ora 10 – 02 iunie, ora 06
Fenomene vizate: ploi abundente; instabilitate atmosferică accentuată
În județele Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40...50 l/mp și izolat 60…70 l/mp. Se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului și, posibil, grindină de medii și mari dimensiuni

40.000 de pelerini sunt prezenti astăzi la evenimentele publice ale Sanctității Sale de la Șumuleu Ciuc

Papa în România 2019. Comitetul Interministerial pentru Securitate Vizită Papa Francisc 2019 precizează că, din informațiile primite de la echipajele aflate la fața locului, până la ora 9.30 au fost asistate medical 67 de persoane care participau la evenimentele de la Șumuleu Ciuc. Dintre acestea, 36 sunt copii care au suferit diverse afecțiuni medicale, generate de temperaturile scăzute înregistrate în zonă.

Citeste si: Papa în România 2019. Papa Francisc s-a întâlnit cu Patriarhul Daniel

20 dintre aceștia au fost deja preluați, în deplină siguranță, și transportați, cu un microbuz al ISU, la baza dealului Șumuleu pentru evaluare medicală amănunțită, urmând ca și ceilalți 16 să fie transportați in scurt timp.

Papa în România 2019. Misiunile de acordare a asistenței medicale de urgență și prim-ajutor sunt continuate de către echipajele mobilizate la fața locului pentru buna desfășurare a evenimentului. 

Citeste si: Papa in Romania 2019. Papa Francisc s-a fotografiat cu oamenii care îl aşteptau în curtea Palatului Cotroceni

Comitetul Interministerial pentru Securitate “Vizită Papa Francisc 2019” precizează că 40.000 de mii de pelerini sunt prezenti astăzi la evenimentele publice ale Sanctității Sale de la Șumuleu Ciuc.

Papa în România 2019. Potrivit informațiilor de la nivelul Comitetului Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019”, aproximativ 14.000 de persoane dintre cele care au intrat în România in ultimele trei zile, au declarat că vor participa la pelerinajul de la Șumuleu Ciuc.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si