Papa în România 2019. Gestul impresionant al Suveranului Pontif la Iași: "România este grădina Maicii Domnului"

Papa Francisc a sosit sâmbătă în piaţa din faţa Palatului Culturii din Iaşi, cu papamobilul, străbătând toate zonele în care se aflau pelerini.

Author: R.B. sâmbătă 01 iunie 2019 , 18:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Papa a binecuvântat 800 de bătrâni şi bolnavi

Papa în România 2019. Papa a vizitat Catedrala „Sfânta Maria Regină” şi a binecuvântat 800 de bătrâni şi bolnavi.

"Vă mulţumesc celor care îi însoţiţi şi mulţumesc vouă, bolnavilor, pentru că duceţi înainte boala", le spus Papa Francisc celor prezenţi.

Citeste si: Culiță Sterp și logodnica lui, fotografie de excepție împreună: „Faină”. Cât de bine le stă celor doi împreună- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

Papa în România 2019. Peste 100.000 de oameni l-au întâmpinat cu ovaţii şi cu aplauze pe Suveranul Pontif.

Şi pe traseu, Papa a fost salutat de mulţimi de oameni.

Papa: România este „grădina Maicii Domnului” 

Papa Francisc le-a mulţumit sâmbătă, pelerinilor adunaţi în faţa Palatului Culturii din Iaşi, pentru primirea călduroasă, făcând constant referire la discursurile credincioşilor care au precedat mesajul său, citând din Mihai Eminescu, invocând valorile şi importanţa familiei. Papa nu a uitat nici că este Ziua copilului, îndemnând să ne rugăm pentru ei şi să ne angajăm să le dăruim dreptul la viitor. El a amintit că "toţi înflorim când ne simţim iubiţi" şi că "fericirea noastră personală se realizează făcându-i fericiţi pe ceilalţi", "să dăm prioritate păcii", iar "credinţa nu se transmite doar prin cuvinte, dar şi cu gesturi, priviri, mângâieri ca acelea ale mamelor noastre, ale bunicilor noastre". "România este „grădina Maicii Domnului”, şi în această întâlnire am putut să-mi dau seama de aceasta, pentru că ea este o Mamă care cultivă visurile fiilor, care le păzeşte speranţele, care aduce bucuria în casă. Este o Mamă duioasă şi concretă, care are grijă de noi. Voi sunteţi comunitatea vie şi înfloritoare, plină de speranţă, pe care o putem oferi Mamei. Ei să-i consacrăm viitorul tinerilor, al familiilor şi al Bisericii", a încheiat Sfântul Părinte.

Papa în România 2019. În afara discursului oficial, Suveranul Pontif a povestit întâlnirea pe care  avut-o la intrarea în Piaţa din faţa Palatului Culturii cu o bunică ce îşi ţinea pe braţe nepotul de două luni, iar bătrâna a ridicat copilul, zâmbindu-i "complice", parcă pentru a spune "Acum pot şi eu să visez".


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si