Papa în România 2019. Cine sunt cei doi copii români care l-au întâmpinat pe Papa Francisc cu flori pe aeroportul din Otopeni

Papa în România 2019. Papa Francisc a sosit, vineri dimineață, pe aeroportul din Otopeni.

Author: A.M. vineri 31 mai 2019 , 12:56

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Papa în România 2019. Papa Francisc a sosit, vineri dimineață, pe aeroportul din Otopeni, pentru vizita stabilită pe teritoriul României.
Momentul mult așteptat de români a fost marcat corespunzător.

Încă de la aterizarea avionului, mulțimea de oameni s-a adunat să-l întâmpine pe Suveranul Pontif, în frunte cu președintele Klaus Iohannis.
Cu adevărat simbolic a fost momentul în care doi copii în vârstă de 12 și 13 ani i-au oferit Papei flori după ce a coborât din avion.

Cine sunt cei doi copii care l-au întâmpinat pe Papa Francisc

Cei doi copii care l-au întâmpinat pe Papa în România 2019 sunt frați, de religie greco-catolică, și provin din familia unui erou al neamului românesc, informează digi24.ro.

Augustin Vișa (1904-1989) a fost avocat, doctor în drept, înalt funcționar la CEC, membru al Partidului Național Țărănesc din 1927 și președinte al Tineretului intelectual național-țărănesc din 1936.

Originar din Șeica Mare, unde tatăl i-a fost învățător la școala parohială greco-catolică, Augustin Vișa a fost arestat pe vremea lui Antonescu pentru „activitate antifascistă“ – colabora la un post de radio care făcea legătura între Iuliu Maniu și Aliați.

În 1956 e „iertat“ de justiția sovietică, dar în țară a fost iar încătușat încă doi ani, la Gherla și la Râmnicu Sărat.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si