Parchetul General cere urmărirea penală a lui Călin Popescu Tăriceanu. Acuzaţiile sunt extrem de grave

Parchetul General cere încuviinţarea începerii urmăririi penale a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Author: M. P. Webeditor: M.C.B. miercuri 07 noiembrie 2018 , 19:23

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Solicitarea a fost trimisă la Senat şi este vorba despre acuzaţii extrem de grave, în dosarul Microsoft.

Călin Popescu Tăriceanu a contestat în instanţă interceptările din dosarul Microsoft, acesta apărând în dosar în urma unui denunţ făcut de fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu.

Acesta din urmă a susţinut că, în anul 2008, liderul ALDE ar fi primit mită, în valoare de mai multe milioane de euro, pentru a prelungi cotractul de achiziţie de licenţe Microsoft.

Este vorba despre o solicitare formulată de DNA, trimisă la ÎCCJ, săptămâna trecută, transmite Antena 3. Solicitarea urmează să fie trimisă de procurorul general, se repartizează unui consilier din subordinea sa şi acesta întocmeşte dosarul şi îl trimite spre avizare.  Această solicitare de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru infracţiuni de luare de mită, ar fi ajuns deja la Senat.

"Am făcut contestaţie cu privire la legalitatea ascultărilor telefonice în cea ce mă priveşte în dosarul Microsoft. Am făcut acest lucru pentru că eu consider că respectul pentru drepturile cetăţenilor este cheia principală, e bolta în care se construieşte o ţară democratică. Nu cetăţenii trebuie să servească instituţiilor, instituţiile trebuie să servească cetăţeni. La noi din păcate această practică a ascultării telefoanelor a devenit endemică. Este grav ce s-a întâmplat în aceşti ani, de o amploare nemaivăzuta. Nu aveau nimic de a face cu siguranţa naţională şi numai mintea bolnavă a unora care cred ca toţi cetăţenii trebuie puşi sub urmărire", declara Călin Popescu Tăriceanu, în luna martie, după contestarea în instanţă a interceptărilor din dosarul Microsoft.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si