Conform informatiilor furnizate de familia regala, Regele Mihai este la locuinta sa din Lausanne, Elvetia, fiind grav bolnav. "Regele Mihai I este inconjurat permanent de o eminenta echipa medicala, de membri ai Casei Majestatii Sale detasati in Elvetia si de doua maicute ortodoxe. Starea de sanatate a Majestatii Sale este stabila", se arata in cel mai recent comunicat al Casei Regale, din luna aprilie. 

Cel care il viziteaza periodic pe rege si care tine mici slujbe in locuinta acestuia este parintele Adrian Diaconu, preot paroh la Geneva si Lausanne si protopop al Bisericii Ortodoxe Romane pentru Elvetia.


Preotul este un apropiat al familiei de multi ani si in ultima perioada i-a facut vizite dese regelui. Asa va face si pe 10 mai (Ziua Regalitatii), cand parintele Diaconu va oficia, alaturi de patru maicute ortodoxe, un Te Deum pentru majestatea sa regele, urmat de o scurta pomenire a membrilor Familiei Regale Romane trecuti la cele vesnice.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Imagini șocante. Cum arată interiorul casei în care un bărbat locuia cu cele 175 de pisici ale sale- antena3.ro

Citeste si: Germania afirmă că desfăşurarea de trupe nord-coreene în Ucraina reprezintă o "escaladare clară". Coreea de Nord reacționează- wowbiz.ro

Regele Mihai si parintele Diaconu se cunoscu din 1992, atunci cand preotul a slujit pentru prima data la Lausanne, in prezenta membrilor familie regale, aflati inca in exil.

Atunci, credinciosii romani au cerut sa-si formeze parohia lor si sa aiba un preot al lor. 

Un an mai tarziu, cu binecuvantarea Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane, preotul Adrian Diaconu a infiintat Parohia "Tuturor Sfintilor Romani" din Lausanne, parohie unde slujeste si azi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si