Parintele Arsenie Boca ar putea sa fie canonizat anul viitor! Cum se va numi ca sfant in calendar?

Parintele Arsenie Boca va fi canonizat in curand, iar Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu, a oferit amanunte despre demersurile facute in acest sens.

Webeditor: A.N. Author: C.L. marți 05 iunie 2018 , 08:00

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Parintele Arsenie Boca este unul dintre cei mai iubiti duhovnici de la noi, iar in ultimii ani, mormantul sau de la Prislop devenind un loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi, multi sustinand ca parintele a facut miracole dupa ce s-au rugat.

Au existat in ultimii ani multe voci care au sustinut ca Parintele Arsenie Boca trebuie facut “sfant” si a fost creata chiar o lista, unde oamenii au semnat

o petitie ce a fost trimisa Patriarhiei.

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu, a declarat de curand, ca Biserica a decis accelerarea procesului de canonizare a lui Arsenie Boca.

“Este de remarcat faptul ca Biserica Ortodoxa Romana nu a avut niciodata o astfel de manifestare a pietatii credinciosilor fata de o personalitate bisericeasca. Anul viitor se vor implini 30 de ani de cand Parintele Arsenie a trecut la Domnul si de atunci si pana in ziua de astazi, pelerinajul la mormantul sau nu a incetat. Cinstirea pe care i-o acorda credinciosii Parintelui, cultul acesta spontan, a determinat Biserica sa inceapa procesul de canonizare prin cercetarea vietii si a lucrarilor minunate pe care Dumnezeu le-a implinit si le savarseste si azi prin alesul Sau.

La mormantul Parintelui Arsenie oamenii stau zilnic, ore in sir la rand, pentru a se ruga si se intorc acasa mangaiati, convertiti si ajutati, revenind mereu cu altii impreuna.[...] Aceasta dorinta nefireasca si cu totul straina de cele spirituale poate sa fie intampinata, pe langa actiunile juridice legale ale celor in drept si prin implinirea lucrarii de canonizare.

Cand Dumnezeu va randui “implinirea vremii” pentru canonizarea parintelui Arsenie si Biserica il va trece in randul sfintilor, numele se va schimba din „Parintele Arsenie Boca”, in cel de “Sfantul Arsenie”. In locul fotografiei cu chipul Parintelui, atat de multiplicata de doritorii de castig necinstit, va fi zugravita si aprobata de catre Sfantul Sinod icoana sa de sfant, cu chipul transfigurat prin lucrarea harului lui Dumnezeu. Astfel, va disparea si obiectul acestei nefiresti uneltiri! Asa cum istoria nu creaza personalitati, ci doar le consemneaza, la fel, Biserica nu creaza sfinti, ci doar ii recunoaste. Nu Parintele Arsenie are nevoie de actul de canonizare al Bisericii, pentru ca sunt atatea semne ca Dumnezeu l-a randuit in ceata dreptilor, ci noi avem nevoie de ajutorul si mijlocirea alesilor Domnului, cei din ceruri!”, a afirmat IPS Laurenţiu intr-un interviu acordat presei locale.

In ceea ce priveste procesul de canonizare, IPS Laurentiu a precizat ca se lucreaza pentru accelerarea recunoasterii sfinteniei parintelui Arsenie Boca si ca, in curand, se va intruni Comisia metropilitana intr-o sedinta de evaluare.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si