Părinții ar putea avea liber în zilele în care școlile sunt închise din cauza vremii. Iată care este proiectul de lege

În fiecare an, din cauza vremii nefavorabile, autoritățile decis ca elevii să nu mai mearga la școală. Pentru că mulți părinți s-au plâns că nu au cine să-și lase copiii cât timp sunt la serviciu, un deputat a depus un proiect de lege în acest sens.

M. P., luni 17 decembrie 2018 , 19:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Deputatul Marian Cucșa a anunțat că vrea să depună în Parlament un proiect prin care unul dintre părinți să fie liber la muncă în zilele în care școlile sunt închise.

 

Vicepreședintele ALDE a anunţat că intenționează să depună un proiect de lege prin care, atunci când se închid școlile și grădinițele, unul dintre părinți să aibă dreptul de a sta acasă cu copilul, dacă acesta este mai mic de 10 ani sau dacă este încadrat în categoriila celor cu nevoi speciale.

Iată cum sună inițiativa deputatului

De asemenea, în situația familiilor monoparentale, părintele, care este și tutorele copilului, să aibă liber de la muncă, iar zilele libere să fie plătite normal.

„Ninsoarea care a căzut continuu timp de 48 de ore, cel puțin în Timiș, unde m-am aflat la sfârșitulul săptămânii trecute, a cauzat multe neplăceri. Drumurile au fost practic imposibil de curățat în ritmul în care ningea, oamenii au rămas fără curent electric și încălzire iar autoritățile au decis închiderea școlilor și grădinițelor timp de două zile. De aici s-a și format o voce comună a părinților care se plângeau atât pe rețelele de socializare, cât și direct mie, că, pur și simplu, nu au cu cine să își lase copiii acasă și m-am gândit că ar fi absolut normal ca statul să le ofere și acestora zile libere, în perioada în care unitățile de învățământ sunt închise. Deocamdată, această propunere de proiect de lege este în stadiul de a fi așternută pe hârtie și scrisă așa cum trebuie, ținând cont de toate detaliile. Pentru început, m-am gândit ca atunci când se închid școlile și grădinițele, unul dintre părinți să aibă dreptul de a sta acasă cu copilul, dacă acesta este mai mic de 10 ani (însă vârsta minorului va fi stabilită după o analiză în acest sens) sau dacă este încadrat în categoriile celor cu nevoi speciale. Totodată, în situația familiilor monoparentale, să aibă liber de la muncă părintele care este și tutorele copilului. Zilele libere să fie plătite normal”, susține deputatul Marian Cucșa.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si