Peste 240 de decese provocate de coronavirus într-o singură zi în provincia chineză Hubei

Peste 240 de persoane au murit într-o singură zi în provincia chineză Hubei, din cauza îmbolnăvirii cu coronavirus, anunţă CNN.

M.A., joi 13 februarie 2020 , 08:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Provincia chineză Hubei a anunţat joi dimineaţă 242 de noi decese produse coronavirus, de două ori mai multe decât în ziua precedentă.

Numărul cazurilor de infectare în această provincie a trecut de 14.000 într-o singură zi, totalul fiind de  48.206 cazuri, din care 33.693 au fost spitalizaţi, iar 1.437 sunt în stare critică, în timp ce 3.441 de pacienţi s-au vindecat şi au fost externaţi.

Bilanţul indică faptul că cel puţin 1.355 de persoane au murit în China din cauza coronaviruslui, 1.310 dintre acestea fiind înregistrate în provincia Hubei. Alte două decese s-au produs în Filipine şi Hong Kong.

Citeste si: Alţi doi bărbaţi confirmaţi cu gripă au murit; numărul total al deceselor a ajuns la 31

Numărul mare de cazuri de îmbolnăvire confirmate este determinat şi de faptul că autorităţile au modificat modul în care stabilesc cazurile de îmbolnăvire, fiind incluse şi cazurile ”diagnosticate clinic”, pe baza simptomelor, pe lângă cele cu rezultate pozitive în urma testelor, pentru a facilita accesul acestor pacienţi la tratament.

Citeste si: VIDEO | Copilul anesteziat la dentist a murit

La nivel mondial, virusul a ucis peste 1.300 de persoane şi a infectat peste 60.000, cele mai multe victime fiind în China.  

Citeste si: Coronavirus in Romania: au venit rezultatele analizelor tanarului din Resita! E oficial

Pe nava de croazieră aflată în carantină în portul Yokohama, pe care se află şi 17 români, numărul cazurilor de îmbolnăvire a ajuns la 175.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si