Pașaportul digital de vaccinare, discriminatoriu - acuză AUR. "Se vor crea două categorii de cetăţeni"

Alianţa pentru Unirea Românilor a transmis luni că intenţia Comisiei Europene de a introduce un paşaport digital de vaccinare împotriva COVID-19 va avea ca efect limitarea libertății de mişcare a cetăţenilor europeni și că este o măsură discriminatorie.

Author: Razvan Ilie luni 01 martie 2021 , 19:22

george simion aur
Formațiunea AUR cere autorităţilor statului român, comisarului din partea României, Adina Vălean, şi altor reprezentanţi ai României în diversele foruri europene, să se opună acestei măsuri discriminatorii, antidemocratice şi periculoase pentru libera cir
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Introducerea unui paşaport digital de vaccinare ar fi echivalentă, potrivit AUR, cu impunerea unui act de identitate european prin care se discriminează între „cetăţeni model” şi „cetăţeni indezirabili”.

Dacă această măsură va fi adoptată se vor crea două categorii de cetăţeni: cei care se vor putea bucura de libertatea de mişcare şi cei care vor fi sancţionaţi pentru opiniile lor sau pentru faptul că nu fac parte din categoriile prioritate de populaţie care sunt imunizate prin vaccinare ”, arată AUR, într-un comunicat de presă.

Citeste si: Câți români s-au vaccinat anti-coronavirus până la intrarea în primăvară

AUR: Testul negativ este suficient

„Această măsură discriminatorie va alimenta opiniile care consideră că autorităţile naţionale, dar mai ales cele internaţionale, precum cele de la vârful UE, acţionează pentru un control mai strict al populaţiei, pentru sancţionarea celor cu opinii dizidente şi restrângerea drepturilor şi libertăţilor”, mai arată comunicatul de presă.

Formațiunea AUR cere autorităţilor statului român, comisarului din partea României, Adina Vălean, şi altor reprezentanţi ai României în diversele foruri europene, să se opună acestei măsuri discriminatorii, antidemocratice şi periculoase pentru libera circulaţie a persoanelor, unul din pilonii pe care a fost construită Uniunea Europeană.

„Condiţionarea deplasării în spaţiul comunitar de prezentarea unui test negativ la ieşirea, respectiv intrarea din/în ţară este o măsură de protecţie suficientă în raport cu posibilitatea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în urma deplasărilor transfrontaliere”, mai indică sursa menţionată.

Citeste si: "Am intrat deja în valul 3", spune managerul Institutului "Marius Nasta" din București

Grecia şi Ciprul au încheiat, fiecare separat, câte un acord turistic cu Israelul care le permite cetăţenilor lor vaccinaţi să călătorească fără restricţii cu ajutorul unui „paşaport verde”.

Premierul Florin Cîţu afirmă că discuţia despre un paşaport de vaccinare este prematură, campania de vaccinare la nivel european fiind la început.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si