Pască tradițională cu brânză dulce rețetă. Pasca este preparatul nelipsit de pe masa de Paşte. Mai jos vei găsi o reţetă de pască tradițională foarte usor de preparat şi extrem de gustoasă.

Deşi obiceiurile şi reţetele s-au diversificat şi acum se face şi pască cu ciocolată, pască cu smântână, pască cu fructe, pască fără aluat, pasca tradiţională moldovenească, împletită, rămâne preferata românilor.

Pască tradițională cu brânză dulce rețetă. Iată cât de simplu se prepară

Reţeta este una dintre cele mai simple, iar gustul nu se compară cu nimic din ce ai putea cumpără în comerţ

Ingrediente

  • 200 g zahăr
  • 200 g unt
  • 25 g drojdie
  • coaja de lămâie şi portocală
  • 1 kg brânză de vaci
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri făină
  • 4 ouă
  • 250 g zahăr
  • 200 g stafide
  • 2 pliculete zahăr vanilat
  • coajă de lămâie şi de portocală
  • 1 praf sare
  • 60 ml lapte
  • 300 g făină

pasca traditionala cu branza dulce reteta
pasca traditionala cu branza dulce reteta

Citeste si: Cozonac fără frământare rețetă: Este, pur și simplu, savuros!

Pască tradițională cu brânză dulce rețetă. Mod de preparare:

1. Într-un bol se pune făina, se face un gol la mijloc şi se adaugă ouăle, maiaua pregătită din drojdie, lapte şi puţin zahăr şi se frământă adăugându-se toate ingredientele.

Pască tradițională cu brânză dulce rețetă.

Se obţine un aluat de cozonac şi se lasă să crească lângă o sursă de căldură.

pasca traditionala cu branza dulce reteta
pasca traditionala cu branza dulce reteta

Citeste si: Pască fără aluat. Va fi vedeta mesei de Paște! Iată cum se prepară, pas cu pas

2. Separat, în alt bol, se pun: brânza de vaci, smântâna, zahă rul, coaja de lămâie şi de portocală, un praf de sare, făina, zahărul vanilat şi ouăle.

Toate acestea se amestecă cu mixerul iar la sfârşit se adaugă stafidele.

3. Foaia de aluat, după ce a crescut, se aşază în tava unsă cu unt. Se formează cu mâna, pe planşetă un sul răsucit de grosimea unui deget şi se taie în două.

Citeste si: Ciorbă de miel, cea mai delicioasă rețetă pentru Paște

Pască tradițională cu brânză dulce rețetă. Cele două bucăţi se întind cu sucitorul. Prima foaie se aşază în tava unsă cu unt, se toarnă compoziţia de brânză şi apoi se acoperă cu cealaltă foaie, presându-se uşor să nu iasă brânza, conform https://www.unica.ro/

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Soțul Ancăi Molnar aproape că a cedat la o zi de la înmormântarea make-up artistei: "Mi-e atât de dor deja"- wowbiz.ro

4. Se bagă în cuptor la o temperatură potrivită, aceeaşi de la început până la sfârşit.

pasca traditionala cu branza dulce reteta
pasca traditionala cu branza dulce reteta

După ce s-a copt, se lasă la răcit la temperatura camerei câteva ore şi se pudrează cu zahăr pudră.

Pască tradițională cu brânză dulce rețetă. De ce se face pască de Paște?

Obiceiul de Paște de a mânca miel și pască este legat de ritualul pascal evreiesc.

Pasca creştinilor este ca o pâine rotundă, gustoasă, seminificând promisiunea învierii trupurilor şi a vieţii veşnice. Dulceaţa aluatului sugerează împlinirea sufletească ce urmează strădaniei din post.

Citeste si: Ouă de Paște. Greșeala pe care mulți o fac atunci când cumpără ouă. Ai observat vreodată acest detaliu?

Pasca este dusă obligatoriu la biserică, pentru a fi sfinţită. Prin stropire cu vin, paca devine ritualic o reprezentare a jertfei Mântuitorului.

Pască tradițională cu brânză dulce rețetă. Pasca este împodobită cu o cruce, inluzând astfel toată simbolistica Crucifixului, iar pe margine sunt două fâşii de cocă răsucite, întruchipând coroana de spini a lui Hristos.

pasca traditionala cu branza dulce reteta
pasca traditionala cu branza dulce reteta

Citeste si: Cum a început povestea de dragoste dintre Maria Cârneci și soțul său, Romulus Petrescu: „Cam așa a început povestea noastră. Nu frumoasă, cea mai frumoasă.”- kfetele.ro

Citeste si: Momente memorabile pe Arena Națională. Membrii trupei Coldplay, gest inedit pentru Babasha, în a doua seară de concert- VIDEO- radioimpuls.ro

În datina ebraică, mielul se mănâncă ritual cu azimă (pâine nedospita) și cu ierburi amare, pentru a aduce aminte de greutățile îndurate în robia egipteană.

La Cina cea de Taină, Isus și apostolii au mâncat miel după ritualul evreiesc, iar azima este reprezentată de pască.

Citeste si: Rețetă drob de miel/ Rețetă drob de pui- Simplu și delicios

Pentru creștini, mielul, pasca și vinul sunt simboluri cu noi semnificații: Mielul este Isus Hristos, care își accepta sacrificiul. Pasca frântă și vinul turnat semnifică sacrificiul christic.

Pască tradițională cu brânză dulce rețetă. Pasca este preparată în ajunul Învierii. Adevărata pască este aceea care se taie în bucățele mici, se pune în pachețele și se duce la biserică pentru a fi sfințită.

Citeste si: Cum să mâncăm de Paște ca să nu ne îngrășăm. Sfaturile nutriționistului

Bucățile de pască sunt duse acasă și păstrate pentru a-i face pe credincioși părtașii binecuvântării lui Dumnezeu, crezându-se a avea puterea de a alunga bolile și necazurile, conform wikipedia.org.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si