Patron din Colectiv, liber să plece din ţară! Decizie de ultimă oră a Tribunalului! În plus, inculpaţii au voie să se întâlnească şi să discute

La trei ani de la Colectiv, justiţia din România nu a găsit nici un vinovat, însă i-a acordat unuia dintre patronii clubului drept să plece oriunde în Europa.

Webeditor: Mihai Dragan Author: Radu Constantin marți 30 octombrie 2018 , 21:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Cu doar o săptămână înainte să se împlinească trei ani de la tragedia de la Colectiv, Tribunalul Bucureşti a decis să acorde clemenţă celor trei patroni ai clubului ars în care şi-au găsit sfârşitul 64 de tineri.

Astfel, Alin Anastasescu, acţionar majoritar al clubului Colectiv, a primit din partea instanţei permisiunea să se deplaseze neîngrădit în spaţiul teritorial al Uniunii Europene.

Asta înseamnă că Anastasescu nu va mai trebui să ceară voie judecătorilor să plece în străinătate, aşa cum se întâmpla până acum, cel puţin nu dacă destinaţia se află în interiorul Uniunii. Patronul a solicitat de mai multe ori să plece din ţară în ultimii trei ani însă a avut aproape de fiecare dată probleme din cauza procurorilor care se opuneau plecărilor lui. Decizia tribunalului va fi comunicată Poliţiei de Frontieră şi organului de supraveghere.

Citeste si: Legătura neștiută dintre Alex Pițurcă și avocata sa. Cine este, de fapt, Silvia Uscov, cea care îl reprezintă în dosarul în care este cercetat- kanald.ro

Citeste si: „Nașa mi-a dat un mesaj” Armin Nicoară, la cuțite cu Georgiana Lobonț după zvonurile divorțului! Care este adevărul despre căsnicia artistei- wowbiz.ro

O altă decizie la fel de controversată este cea conform căreia toţi cei 6 inculpaţi din dosar vor putea acum să ia legătura, să se întâlnească şi să comunice direct sau indirect. Cei şase sunt: Alin Anastasescu, Cătălin Paul Gancea, Costin Mincu (patronii din Colectiv), Cristian Mihai Niţă, Daniela Ioana Niţă (patronii firmei de artificii) şi Viorel Zaharia (pirotehnist). Toţi inculpaţii rămân sub control judiciar, însă măsurile impuse sunt acum mult mai blânde, ei având practic liber să-şi stabilească o strategie comună de apărare în timpul procesului care este încă într-o fază incipientă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si