Pe ce dată începe Noul An Chinezesc 2022?

Pe ce dată începe Noul An Chinezesc 2022? Anul Nou Chinezesc începe anul acesta pe data de 1 februarie și este numit anul Tigrului de Apă, având o mulțime de semnificații. Se spune că acest an va fi unul în care mulți vor avea parte de noi provocări și câştiguri, însă unii nativi nu vor fi prea norocoşi. Iată mai multe tradiții și superstiții de Anul Nou Chinezesc 2022!

Author: Alina Raducu marți 11 ianuarie 2022 , 12:01

Pe ce dată începe Noul An Chinezesc 2022?

Pe ce dată începe Noul An Chinezesc 2022?

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe ce dată începe Noul An Chinezesc 2022? Anul Nou Chinezesc 2022 sau sau Anul Trigrului de Apă vine după Anul Bivolului alb de Metal.

Anul Nou Chinezesc 2022 este una dintre cele mai importante sărbători tradiționale a chinezilor. De oobicei, festivalul începe în prima zi din prima lună din calendarul chinezesc și ia sfârșit cu Festivalul Lampioanelor care are loc în a cincisprezecea zi. Ajunul Anului Nou Chinezesc mai este denumit Chun Jie.

Originea acestei sărbători este veche de secole și este înconjurată de mai multe legende și obiceiuri. În trecut, perioada aceasta era una în care oamenii reflectau despre cum s-au purtat și în ce au crezut mai mult în anul trecut.

Anul Nou Chinezesc începe la 1 februarie, iar în zodiacul chinezesc sunt 12 animale cărora le corespund anumiţi ani: şobolan, taur, tigru, iepure, dragon, şarpe, cal, capră, maimuţă, cocoş, câine şi porc.

Există cinci elemente în acest horoscop: Focul, Pământul, Metalul, Apa şi Lemnul. Anul 2022 este asociat „Tigrului de Apă‟, asociere ce se întâmplă o dată la fiecare 60 de ani.

Pe ce dată începe Noul An Chinezesc 2022?

Pe ce dată începe Noul An Chinezesc 2022?

Citeste si: Horoscop chinezesc 2022. Care sunt cele mai norocoase zodii în Anul Tigrului de Apă?

În horoscopul chinezesc, Tigrul este caracterizat prin curaj, impulsivitate, inteligență și risipă. Tigrii sunt persoane puternice, curajoase, capabile să se descurce pe cont propriu. Ascultă mai mult glasul inimii, mai mult decât cel al rațiuni și nu se dau la o parte de la încălcarea regulilor. Are un comportament excesiv, iar când vine vorba de capitalul bani, Tigrul este un risipitor.

Citeste si: Salariul minim crește semnificativ în unele domenii! Ce angajați se vor bucura de venituri mai mari: ,,Cât mai repede cu putință”- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

De asemenea, despre Anul Tigrului de Apă se mai spune că este anul schimbărilor masive, al introducerii noilor și îndrăznețelor idei, mai ales ale acelora foarte controversate.

Tradiții și obiceiuri de Noul An Chinezesc 2022

Un obicei de Anul Nou Chinezesc este acela că, amenii cumpără cadouri, decorațiuni, material textil, hrană și îmbrăcăminte. 

Un alt obicei pe care îl respectă fiecare familie este acela de a face curățenie generală în casă, pentru a îndepărta orice nefericire, în speranța unui an mai bun. După curățenie, oamenii își pun pe pereți afișe roșii cu versete poetice și imagini cu Noul An Chinezesc.

Citeste si: Mercur intră în retrograd începând cu 14 ianuarie 2022. Primul hop din an pentru zodii

O tradiție cunoscută de sărbătoarea Noul An Chinezesc este „Plicul Roșu”: astfel, persoanele căsătorite oferă copiilor și adulților necăsătoriți bani în plicuri roșii, apoi familia pleacă să felicite rudele și vecinii.

Totodată, cina servită în familie în ajunul Anului Nou trebuie să conțină carne de porc, pui și rață. De asemenea, de pe masă nu trebuie să lipsească un desert dulce.

De Anul Nou Chinezesc se respectă tradiția dansurilor cu lei și dragoni. De asemenea, mulți chinezi bat tobele puternic, un obicei al celebrărilor festive.

Pe ce dată începe Noul An Chinezesc 2022?

Pe ce dată începe Noul An Chinezesc 2022?

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: "Ferească Dumnezeu! Nu îndemn pe nimeni!" Cum a reușit Florin Salam să treacă peste moartea primei sale soții- kfetele.ro

Citeste si: Cât de simplă și cu bun gust a fost nunta Ioanei Ginghină! Imagini inedite de la marele eveniment din viața actriței- radioimpuls.ro

 

Citeste si: Horoscop 2022. An cu super- noroc pentru cinci zodii. Vin veşti grozave

De Anul Nou Chinezesc, certurile trebuie uitate și oamenii, iertați. Seara de Anul Nou Chinezesc se încheie cu focuri de artificii.

Se mai crede că de Anul Nou, zgomotul artificiilor și petardelor sperie spiritele rele și pe monstrul Nian.

Totodată, chinezii obișnuiesc să celebreze Anul Nou cu fast, pentru ca următoarele 364 de zile să fie pline de noroc, fericire și bani.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si