Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande, care trece printr-o perioadă de criză, încearcă să își liniștească investitorii cu privire la impactul unui ordin oficial de demolare a câteva zeci de clădiri de lux din China, transmite CNN Business.

Autorizațiile de construcție, obținute ilegal

Presa chineză a transmis în weekend că autoritățile din provincia Hainan – o stațiune-insulă tropicală pe coasta de sud a Chinei – au ordonat companiei Evergrande să demoleze 39 de clădiri, spunând că autorizațiile de construire au fost obținute ilegal.

Cele 39 de clădiri fac parte din giganticul proiect Ocean Flower Island al Evergrande din Hainan

Compania Evergrande a recunoscut ordinul într-o postare pe WeChat luni seară, dar a adăugat că nu a afectat alte clădiri din același proiect imobiliar, care implică aproximativ 61.000 de proprietari.

Citeste si: Momentul de cumpănă din anul 2022, după horoscopul vedic. Ce se întâmplă în 12-13 aprilie

Cele 39 de clădiri fac parte din giganticul proiect Ocean Flower Island al Evergrande din Hainan, în care compania a investit aproape 13 miliarde de dolari în ultimii șase ani.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Probleme pe bursă după ordinul de demolare

Compania Evergrande a suspendat luni tranzacționarea acțiunilor sale în Hong Kong.

Într-o declarație de marți la Bursa de Valori din Hong Kong, compania a declarat că va relua tranzacționarea pe bursă și a confirmat că va „comunica în mod activ” cu autoritățile despre proiectul Ocean Flower Island

Evergrande susține că „va rezolva problema în mod corespunzător”. Acțiunile au crescut cu până la 10% după ce a început tranzacționarea la începutul după-amiezii, înainte de a trece pe pierdere. 

Cum arată giganticul proiect Ocean Flower Island: 

Temeri legate de un colaps al Evergrande

Evergrande, care a fost al doilea cel mai mare dezvoltator imobiliar din China în 2020, are mari probleme financiare și se confruntă cu  datorii de peste 300 de miliarde de dolari.

De luni de zile se chinuie să strângă numerar pentru a rambursa creditorii. Analiștii sunt îngrijorați de faptul că un colaps al Evergrande ar putea declanșa riscuri mai mari pentru piața imobiliară din China.

China a mai trecut prin demolări similare în 2021. În luna august au fost puse la pământ 15 clădiri turn în același timp:


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si