Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, Ziua Mamei în 2022?

Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, Ziua Mamei în 2022? Află când este Ziua Mamei în 2022, în România și ce se sărbătorește, de fapt, pe 8 Martie?

Author: Alina Raducu marți 08 martie 2022 , 11:19

Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, Ziua Mamei în 2022?

Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, Ziua Mamei în 2022?

[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, Ziua Mamei în 2022? Multe persoane asociază data de 8 martie în care se sărbătorește Ziua Femeii cu data la care este celebrată Ziua Mamei, însă acest lucru este

greșit.

Iată când s-a luat decizia ca în România să existe o zi dedicată special pentru Ziua Mamei!

Când se sărbătoreşte, de fapt, Ziua Mamei în 2022?

În România, Ziua Mamei este sărbătorită pe data de 8 Martie odată cu Ziua Internațională a Femeii. Însă, chiar dacă o mulțime de români obișnuiesc să le facă urări și cadouri mamelor pe data de 8 Martie, în realitate, Ziua Mamei este celebrată la o altă dată.

Încă din anul 2009 a fost aprobată o lege prin care s-a decis ca Ziua Mamei să fie celebrată în prima duminică a lunii mai.

Astfel, mamele au o zi dedicată lor, lucru care înainte de această dată nu se întâmpla, mamele fiind sărbătorite de Ziua Internațională a Femeii. 

Citeste si: Citate impresionante pentru Ziua Femeii- 8 martie 2022

În anul 2022, Ziua Mamei pică pe data de 1 Mai, ceea ce înseamnă că această zi va avea o dublă semnificație în acest an.

Așadar, 1 Mai va fi Ziua Muncii, dar și Ziua Mamei.

Ce se celebrează, de fapt, pe 8 Martie?

8 Martie este Ziua Internaţională a Femeii și este sărbătorită în fiecare an la aceeaşi dată. 

Citeste si: Salariul minim crește semnificativ în unele domenii! Ce angajați se vor bucura de venituri mai mari: ,,Cât mai repede cu putință”- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

Ziua Internațională a Femeii este celebrată anual, pe data de 8 martie pentru a comemora atât realizările sociale, politicile și condițiile economice ale femeilor, cât și discriminarea și violența asupra acestora.

Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, Ziua Mamei în 2022?

Pe ce dată se sărbătoreşte, de fapt, Ziua Mamei în 2022?

[Sursa foto: PixaBay]

Ziua Internațională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluție a Adunării Generale a ONU. ONU a sărbătorit pentru prima dată Ziua internațională a femeii pe 8 martie, în 1975, Anul internațional al femeii.

Citeste si: 8 Martie 2022 felicitări, urări şi mesaje pentru femeile importante din viaţa ta

Totodată,  Ziua Femeii a fost sărbătorită pentru prima dată, pe 28 februarie 1909 în New York, în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor, conform wikipedia.org. Această grevă a avut loc în anul 1908. În ciuda a ceea ce s-a pretins mai târziu, pe data de 8 martie nu a avut loc de fapt nici o grevă.

Citeste si: "Ferească Dumnezeu! Nu îndemn pe nimeni!" Cum a reușit Florin Salam să treacă peste moartea primei sale soții- kfetele.ro

Citeste si: Cât de simplă și cu bun gust a fost nunta Ioanei Ginghină! Imagini inedite de la marele eveniment din viața actriței- radioimpuls.ro

Citeste si: Cum sărbătorim Ziua Femeii în 2022: Idei frumoase pentru o zi de neuitat

Astfel, după Revoluția din 1989, în România, noțiunea de ziua mamei a fost înlocuită cu ziua femeii. Fiecare femeie așteaptă cu nerăbdare ziua dedicată ei, zi în care îi place să fie răsfățată atât de iubit, soț, cât și de copii, rude și chiar colegi. Este ziua în care femeia este sau ar trebui să fie ridicată pe piedestalul unei regine, să primească flori în semn de respect și mulțumire.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si