Pe cine sărbătorim pe 11 octombrie. Cui îi spunem astăzi ”La mulți ani!”

La sfârșit de săptămână, în fiecare an, pe data de 11 octombrie, românii îl sărbătoresc pe Sfântul Apostol Filip. El este unul din cei şapte diaconi și nu trebuie confundat cu Apostolul Filip, cel chemat de Domnul Hristos la misiune.

G.B., vineri 11 octombrie 2019 , 09:19

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Vezi pe cine sărbătorim azi, 11 octombrie

Vezi pe cine sărbătorim azi, 11 octombrie. Ce sfânt este prăznuit în România vineri

Sfântul Apostol Filip a fost unul dintre cei şapte diaconi, alături de Sfântul Ştefan. A fost căsătorit, a avut patru fiice, iar întreaga viaţă şi-a dedicat-o Domnului. În momentul în care a început prigonirea creştinilor, Sfântul Apostol Filip, unul din cei şapte diaconi, nu s-a temut de conducători, ci din contră, a slujit şi a propovăduit numele Lui Hristos în tot ţinutul. De asemenea, Sfântul Apostol Filip, unul din cei şapte diaconi, a făcut şi numeroase minuni în numele Lui Dumnezeu şi al credinţei sale. Sfântul Apostol Filip, unul din cei şapte diaconi, a fost hirotonit Arhiereu, el încetând din viaţă în cetatea Tralles.

Vezi pe cine sărbătorim azi, 11 octombrie. Ce sfânt este prăznuit în România vineri

Citeste si: Previziunea lui Adrian Năstase. Ce se va întâmpla cu Klaus Iohannis

Ce sfânt este prăznuit în România vineri

Dacă cunoașteți pe cineva cu acest nume sfânt nu ezitaţi să le spuneţi „La mulţi ani", sau dacă aveţi cunoştinţe care purtau aceste nume şi au plecat în lumea celor drepţi este bine să daţi ceva de pomană pentru sufletele lor.

Vezi pe cine sărbătorim azi, 11 octombrie. Ce sfânt este prăznuit în România vineri

Citeste si: Zacuscă. Cum să prepari cea mai bună zacuscă de vinete. Rețeta perfectă!


Rugăciunea către Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei şapte diaconi

„Apostole Sfinte Filip, roagă pe Milostivul Dumnezeu, ca să dăruiască iertare de greşeli sufletelor noastre. Ca pe uscat umblând Is­rael, cu urmele prin adânc, pe prigonitorul Faraon văzându-l înecat, a cântat: că cântăm lui Dumnezeu cântare de biruinţă. Luminându-te cu străluci­rile cele prealuminate ale lui Hristos, după împărtăşirea Dumnezeieştii Înţelepciuni, lu­mină a doua te-ai arătat, Mărite Apostole Filip, luminând sfinţite pe toţi credincioşii.

Înfiinţându-se cu toată fiinţa noastră Cuvântul Cel mai pre­sus de fiinţă, te pune pe tine înainte sfinţit ucenic, să scoţi, înţelepte, neamurile de la întunericul cel fără de sfinţenie. Prin punerea mâinilor sfinţi­lor ucenici, te-ai ales împreună cu Arhidiaconul Ştefan şi cu ceilalţi sfinţi dia­coni; ca unul ce erai plin de Du­hul lui Dumnezeu, Preaînţelepte Filip.

Vezi pe cine sărbătorim azi, 11 octombrie. Ce sfânt este prăznuit în România vineri

Cel Ce ai zidit toate din ce n-au fost, ca o Pricinăte-a avut pe tine Întrupării Sale, Maica lui Dumnezeu, Preacurată. Pen­tru aceasta, după datorie, credincioşii pe tine te fericim. Slavă Tatălui şi Fiului şi Duhului Sfânt. Cinste Maicii Domnului. Amin".

Citeste si: Rugăciune către Sfânta Cuvioasă Parascheva

 

 

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si