Tânăra a fost trimisă în judecată  pentru conducerea unui autovehicul fără permis de conducere, faptă comisă în perioada în care era încă minoră. Românca a fost condamnată de Judecătoria Rădăuți la măsura educativă a consemnării la domiciliu la sfârşit de săptămână, pe o perioadă de șase săptămâni, anunță Monitorul de Suceava.

Citeste si: Jaf la o casă de schimb valutar din Vatra Dornei

Acest tip de pedeapsă este apărut acum câțiva ani în Codul Penal, destinat minorilor. Pedeapsa este gândită pentru a avea un caracter pe cât de blând posibil, dar care să aibă totuși și un efect. Acest tip de pedeapsă se aplică în general destul de rar.

Pedeapsă blândă pentru o tânără care a condus fără permis

Potrivit sentinței Judecătoriei Rădăuți, Roberta U. va trebui practic să stea acasă în zilele de sâmbătă și duminică, fiindu-i interzis să se deplaseze în locuri publice, cu excepția unor cazuri deosebite care trebuie încuviințate de instanță.

Citeste si: Criminal eliberat din greșeala procurorului. Vezi cum a fost posibil

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Interdicţia impusă minorului de a părăsi locuinţa operează începând cu ora 0.00 a zilei de sâmbătă şi până la ora 24,00 a zilei de duminică.

Controlul executării măsurii educative a consemnării la sfârşit de săptămână şi controlul îndeplinirii atribuţiilor de către persoana care exercită supravegherea se realizează de către consilierul de probaţiune sau, după caz, de persoana desemnată de acesta din cadrul unei instituţii din comunitate.

Citeste si: Tânăr de 25 de ani, condamnat după ce a ucis o femeie cu o pilă de ascuțit cuțite

Minorului condamnat i se pot impune pe perioada măsurii și alte interdicții și obligații de a participa la diferite cursuri de reintegrare socială.

Citeste si: Ce viteză avea ucigașul Raisei atunci când a lovit-o pe trecerea de pietoni. Polițistul circula cu mult peste limita vitezei admise


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si