Pensiile românilor cresc de la 1 ianuarie 2023. Ce spun guvernanții

Pensiile cresc de la 1 ianuarie 2023, anunțul a venit de la Guvern. Legea pensiilor urmează să fie modificată, iar de la începutul anului viitor, se anunţă o majorare.

Author: Georgiana Balaban sâmbătă 06 august 2022 , 15:46

pensii 2023

Pensii mai mari de la 1 ianuarie 2023.

[Sursa foto: Arhivă]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Se recalculează pensiile din România, iar guvernații au vești bune. La sfârșitul anului 2022, legea va trebuie să fie gata, potrivit declarațiilor făcute de ministrul Muncii, zilele trecute.

Marius Budăi a declarat că este nevoie de sursa bugetară pentru a rezolva inechitățile din sistem, „pentru că eu nu cred ca cineva se gândea să rezolve inechitățile prin tăierea din banii celor care au pensii mai mari şi să dea la ceilalți, eu nu cred că se poate aşa.”

Ce pensii vor avea românii de la anul

În țara noastră există peste cinci milioane de pensionari, iar o mare dintre aceștia sunt nevoiți să se descurce cu venituri extrem de mici. Pensia medie se învârte pe la pragul de 1.600 de lei, în timp ce un sfert dintre pensionari sunt nevoiți să se descurce cu venituri de 1.000 de lei pe lună.

Citește si: Ei sunt românii care vor ieși la pensie cu doi ani mai devreme. Hotărârea a fost publicată în Monitorul Oficial

„Cu siguranţă, pensiile vor crește de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor crește, acest răspuns va veni în urma „votului” în care economia funcționează în acest an.

Dar, cu siguranţă, o creștere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puțin pe al doilea semestru să fie compensată”, a declarat Adrian Câciu, scrie romaniatv.net.

Citește si: Un bărbat din Gorj a fost găsit mort în Casa de Pensii

În 2022, pensionarii au primit o majorare de 10% a punctului de pensie, de la 1.442 lei la 1.586 lei, în timp ce pensia minimă a crescut cu 25%. În spațiul public se vehiculează o creștere de 10% de la 1 ianuarie 2023.

Ministrul Muncii a specificat că există o recalcularea pensiilor și eliminarea inechităților.

Citește si: Ce spune ministrul Finanțelor despre impozitarea pensiilor

„În paralel, noi continuă să luăm filă cu filă toate cele 5 milioane de dosare, care sunt perioadele cu contributivitate, care nu, pentru că atunci când vom termina consultarea cu Banca Mondială, să putem intra în normal, cu acea formulă sau cu una îmbunătățită. Am analizat toate PNRR-uri din Uniunea Europeană şi nicăieri nu este prevăzut un prag, un zid de beton cu care să te izbeşte de cheltuielile sociale. Nici în PNRR-uri, nici în legislația națională”, a mai spus ministrul Muncii, potrivit aceleiași surse.

Citește si: Românii care au dreptul să iasă la pensie, îndemnați să mai aștepte până se recuperează pierderile de la Pilonul II


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si