Eu consider că aceasta ar trebui să fie grija guvernanților, de zi cu zi, să caute soluții indiferent de provocări și avem suficiente astăzi. 

Trebuie să căutăm soluții să extindem aceste măsuri, nu doar la categoriile vulnerabile, pentru că toți cetățenii au fost afectați de aceste scumpiri. Puterea de cumpărare a fost afectată", a explicat Budăi.

„Nu vrem să dezamăgim”

Întrebat despre ce măsuri este vorba, Budăi a precizat că încă se lucrează la ele şi le va anunţa când se vor implementa, pentru că nu vrea să dezamăgească sau să dea speranțe deșarte.

Citeste si: Incendiu la acoperișul unei fabrici de prelucrare a laptelui din Mizil

Lucrăm la un nou pachet de măsuri. Îmi cer scuze cetățenilor – nu suntem în posibilitate de a anunța ceea ce vom implementa. 

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: „Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea- wowbiz.ro

Lucrăm la rectificarea bugetară.

Identificăm soluții pentru a crea măsuri echilibrate între pachetul social și cel economic.  Discutăm și cu premierul României, noi suntem parte a coaliției și avem discuții repetate.

Nu vrem să dezamăgim. Când vom decide, vom anunța ceea ce se va implementa", a declarat Marius Budăi.

PSD nu vrea să taie pensiile, şi nici salariile

" Nu suntem adepții tăierilor de pensii și salarii (…) Nu susținem acest proiect năucitor și neromânesc din PNRR, până în 2070",

a mai punctat ministrul Budăi.

Ministrul mai spune că voucherele sociale pentru alimente nu reprezintă singura măsură de sprijin pentru pensionari şi pentru cei aflaţi în dificultate.

Citeste si: Un român aflat în vacanță în Thassos a fost pus sub urmărire de autoritățile elene: „Oamenii care vin în vacanță trebuie să știe că nu pot face ce vor”

" Aceasta nu este singura măsură din acest an. Vă aduc aminte că am început anul 2022 cu un pachet de măsuri, un pachet social pe care l-am discutat şi l-am negociat la formarea coaliţiei, cu o majorare de pensie minimă cu 25%, cu o majorare de 10% a pensiilor. 

Nu le enumăr, că nu facem un titlu de glorie cu asta, dar trebuie să stabilim adevărul. După care avem această măsură de vouchere de 50 de euro în iunie, august, octombrie şi decembrie", a spus Budăi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si