Pensiile au crescut şi în luna mai: cele de rând cu 1 leu, cele speciale cu 15 lei

Pensiile de rând au crescut în luna mai cu un singur leu faţă de luna precedent, majorările lunare ale pensiilor special fiind de circa 15 lei, în cazul magistraţilor şi al personalului auxiliar din instanţe creşterile fiind de 30 de lei, respective 32 de lei.

R.B., luni 17 iunie 2019 , 11:02

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit datelor publicate de Casa Naţională de Pensii Publice, în luna mai s-au plătit pensii special pentru foştii magistraţi în medie de 18.180 de lei, cu 30 de lei mai mult decât în luna aprilie. Din această sumă fabuloasă, de 7,7 ori mai mare decât salariul minim brut pe economie, 16.697 de lei sunt viraţi din bugetul de stat, adică din taxele şi impozitele plătite de toţi românii.

Citeste si: Fiul primarului Mihai Chirica, în vârstă de un an, a cumpărat o proprietate cu 250.000 de euro

A doua cea mai mare creştere a veniturilor lunare priveşte personalul auxiliary din instanţe şi parchete, aceştia beneficiind de 32 de lei în plus în luna mai, faţă de luna aprilie, până la 4.233 de lei, pensia medie lunară din domeniu.

Citeste si: FMI, avertisment dur pentru România: Dezechilibrele s-au adâncit

Pensiile celor 806 foşti parlamentari şi foşti funcţionari publici din Parlament au crescut cu doar 5 lei faţă de luna anterioară, până la nivelul mediu de 4.451 lei, pensile foştilor consuli şi diplomaţi fiind diminuate cu 3 lei în luna mai, faţă de luna aprilie, scrie adevarul.ro.

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:

Te-ar putea interesa si