VIDEO| Pensiile de lux scapă de impozitare

Impozitarea cu 85 la sută a pensiilor speciale încalcă legea supremă, au decis judecătorii constituționali! Asta înseamnă că politicienii, magistrații și restul celor care primesc venituri pentru care nu au contribuit la sistemul public își freacă mâinile de bucurie: vor încasa în continuare pensiile de lux.

Author: Georgiana Balaban marți 15 decembrie 2020 , 19:46

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Politicienii au promis ba anularea, ba impozitarea pensiilor speciale. Până la urmă, parlamentul a votat impozitarea cu 85 la sută a acelor pensii necontributive care depășesc valoarea de 7.000

de lei.

Noi decizii pentru deținătorii pensiilor de lux

Sub acest prag, impozitul era de numai 10 la sută. Era pentru că judecătorii CCR au decis că această lege este neconstituțională! Cea mai mare pensie specială din România este de 77 de mii de lei.

Citeste si: Iohannis a decis! Se iese mai devreme la pensie. Iată condițiile pe care trebuie să le îndeplinești

Citeste si: Care sunt condițiile puse de USR PLUS pentru un guvern cu PNL

Adică aproape 16 mii de euro, lună de lună.

Demnitari, militari, diplomați și magistrați primesc venituri pentru care nu au contribuit la bugetul de stat. Acum se așteaptă motivarea deciziei CCR și în parlament ar putea fi găsită altă soluție.

Una care să îi mulţumească pe politicieni, dar și pe judecătorii constituționali, care sunt și ei pe lista beneficiarilor.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si