Pensionarii care nu reușesc să aducă până la 1 septembrie 2024 adeverințele privind acordul global cu angajatorii sau cele privind veniturile cu caracter nepermanent pot să facă acest lucru până la 1 martie 2025!

Pensii majorate până la 1 martie 2025

Românii pot aduce adeverințe prin care să le crească pensia încă 6 luni după intrarea în vigoare a noii legi, conform declarațiilor făcute de ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Citește și: Riscul neștiut pe care îl au românii când aduc adeverințe pentru a le crește pensia

Una dintre cele mai importante modificări din noua lege a pensiilor este posibilitatea ca pensionarii să își majoreze pensia dacă demonstrează că au lucrat în ore suplimentare sau că au primit sporuri și al 13-lea salariu.

„Am făcut o lege bună care să le permită românilor încă 6 luni, începând de la 1 septembrie, să aducă aceste documente necesare recalculării. Faptul că am recunoscut dreptul, acum noi nu avem în acest moment dovezile pentru acest drept, de aceea pensionarii trebuie să aducă acele documente", a declarat ministrul Muncii la un post TV.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Pensiile pot crește și după 1 septembrie. Recalcularea se face până la 1 martie 2025

Pensiile pot crește și după 1 septembrie. Recalcularea se face până la 1 martie 2025

[Sursa foto: Pexels.com]

Conform oficialului, problemele apar când angajatorii nu mai sunt în stare de funcționare, care și-au închis activitatea și ale căror arhive au fost preluate de prestatorii privați. 

"Căutăm să găsim soluții, dar acestea nu țin mereu de noi. Atât timp cât acei angajatori care nu mai există au dat arhivele la prestatori privați… Căutăm soluții ca pensionarilor să le fie mai ușor. Pentru pensionarii care au fost în activitate înainte de anul 2001 nu este simplu să-și procure actele doveditoare ale tuturor veniturilor pentru care s-au plătit contribuții la stat", a explicat Simona Bucura-Oprescu la România

TV.

A doua recalculare a pensiei, la 1 martie 2025!

Este vorba despre faptul că vor fi luate în considerare în recalcularea pensiei și acele venituri brute care nu au avut un caracter permanent- sporurile, al 13-lea salariu, acordul global, la diferite prime și sporuri pe care românii le-au primit sporadic în activitatea profesională.

Citește și: Când trebuie să prezinte vârstnicii documentele necesare pentru recalcularea pensiilor? Ministrul Muncii, explicații despre noua lege: "Esențial este că vă recunoaștem drepturi care până acum nu v-au fost recunoscute"

Pensionarii au la dispoziție 6 luni de la intrarea în vigoare a legii pensiilor (1 septembrie- 1 martie) pentru a aduna aceste dovezi și a le depune la Casa de Pensii.

Ulterior, dosarul lor de pensie va fi reevaluat, iar pe baza noilor documente ar putea primi o majorare suplimentară a pensiei până la data de 1 martie 2025.

pensie pensionari 2024

Vesti bune pentru pensionari

[Sursa foto: Pexels.com]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si