Florin Cîțu promite că pensiile și alocațiile vor crește în fiecare an, după o formulă transparentă raportată la creșterea economică și la rata inflației, iar creșterile vor fi aplicate de la 1 ianuarie, astfel încât oamenii să știe exact la ce să se aștepte.

Citeste si: "S-ar putea să existe situații". Premierul Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre "școli închise" în pandemie

Florin Cîțu, despre războiul politic pe pensii: Mie mi se pare că este un cinism  

"Alocaţiile vor creşte la începutul anului 2022. La fel şi punctul de pensii. Toate vor creşte la începutul anului 2022 şi vor creşte, de acum încolo, la începutul anului. Preferinţa mea este de a avea o formulă clară şi transparentă ca în fiecare an să crească cu un anumit procent, care să ţină cont de creşterea economică, de inflaţie şi aşa mai departe. Nu vreau să folosim aceste chestii, şi creşterea alocaţiilor, şi creşterea pensiilor şi salariul minim pe economie, în scop politic. Mie mi se pare că aici este un cinism de care PSD s-a folosit foarte mult în ultimii ani şi eu nu sunt de acord cu aşa ceva", a afirmat sâmbătă premierul.

Cum vede ministrul Muncii majorarea pensiilor

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a făcut zilele trecute noi declarații depre creșterea pensiilor.

Raluca Turcan a spus: ”Momentul se anunță şi nu se discută!”

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

"În privința creșterii pensiilor, termenul asumat de noi pentru recalcularea pensiilor este începutul lui 2023.

Asta nu înseamna că, în materie de majorare de pensii, nu se întâmplă nimic până atunci. Noi rămânem pe actuala lege a pensiilor până în 2023 şi, dacă lucrurile merg bine în economie, atunci se va aplica actuala lege şi pensiile vor fi indexate cel puțin cu rata inflaţiei", a spus Raluca Turcan, la Antena 3.

Citeste si: Raluca Turcan despre salariul minim: Trebuie să crescă. Vor fi negocieri în septembrie

Raluca Turcan a refuzat să facă speculații cu privire la viitoarele creșteri de pensii:

”Momentul în care se majorează pensiile se anunță şi nu se discută. Nici în această seară şi nici în alte zile şi întâlniri nu mă veți auzi făcând speculații cu ziua în care vor creste pensiile și cu cât. Suntem în vigoare pe actuala lege a pensiilor care prevede indexarea pensiilor, la începutul anului, cel puțin cu rata inflației. Rămânem pe legea în vigoare".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si