Raluca Turcan despre salariul minim: Trebuie să crescă. Vor fi negocieri în septembrie

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunțat miercuri că salariul minim pe economie în România este mic şi trebuie să crească. Negocierile cu sindicatele şi patronatele pe această temă vor începe în septembrie.

Author: Alexandra Costea miercuri 25 august 2021 , 15:39

Raluca Turcan despre salariul minim: Trebuie să crescă. Vor fi negocieri în septembrie
Raluca Turcan despre salariul minim: Trebuie să crescă. Vor fi negocieri în septembrie[Sursa foto: Facebook- Raluca Turcan]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Ministrul a anunțat patronatele şi sindicatele să se pregătească pentru demararea negocierilor cu privire la nivelul salariului minim de la începutul lunii septembrie. 

Turcan a declarat: „Eu o să vă spun câteva principii, ca să fie lucrurile foarte clare. Unu: cred că salariul minim trebuie să crească şi cred că este mic în România”.

Citeste si: Curs valutar BNR, azi 25 august 2021: Ce se întâmplă la casele de schimb?

Vîlceanu nu a știut cât este salariul minim

Aceasta a fost întreruptă de jurnaliști, care au întrebat-o cât este salariul minim, întrebare la care Dan Vîlceanu, ministrul Finanţelor, nu a știut să răspundă.

Citeste si: O nouă gafă a ministrului de Finanțe: nu a știut cât e salariul minim. "Nu are cum să fie 1.300 lei"

Turcan: Salariul minim trebuie să crească

„Vă daţi seama că îl cunosc şi am negociat creşterea salariului minim brut la 2.300 de lei. Putem fi un pic serioşi, vă rog, am nişte lucruri de spus. Vreau să clarific punctul de vedere cu salariul minim”, le-a răspuns Raluca Turcan jurnaliștilor.

Citeste si: Ce studii şi ce avere are Dan Vîlceanu, noul ministru de finante in Guvernul Cîțu

Turcan a adăugat: „Deci unu: trebuie să crească pentru că este mic şi 2.300 brut este puţin, în condiţiile în care avem şi un fenomen îngrijorător de muncă nedeclarată sau muncă subdeclarată, ceea ce face ca, de fapt, oamenii să fie privaţi şi în privinţa salariului pe care îl primesc în mână, şi în privinţa contribuţiilor la sistemul de pensii. De asemenea, această creştere a salariului minim trebuie făcută predictibil şi să nu conducă la o avalanşă de concedieri şi de pierderi de locuri de muncă”.

Citeste si: Turcan, atac dur la adresa lui Orban: „E dezonorant pentru preşedintele PNL să susţină campania de linşaj public a premierului susţinut de partid..”

Ea a readus la cunoștință că există 120.000 de noi locuri de muncă create de la începutul anului, cele mai multe fiind pe perioadă nedeterminată.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si