Pensiile și salariile ar putea crește din ianuarie 2023. Anunțul guvernanților

Pensiile ar putea crește diferențiat din ianuarie 2023. Liderul social-democrat Marcel Ciolacu a ridicat o problemă cât se poate de reală: nu e normal ca o pensie de 18.000 lei lunar să crească tot cu 15 procente, la fel ca pensiile mici, unde majorarea este infimă. De asemenea, premierul Nicolae Ciucă a anunțat intenția Guvernului de a majora salariul minim pe economie.

Author: Razvan Ilie miercuri 02 noiembrie 2022 , 12:27

marcel ciolacu

Marcel Ciolacu, anunț despre majorarea pensiilor

[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Șeful PSD Marcel Ciolacu a vorbit din nou miercuri despre creşterea pensiilor din ianuarie 2023.

Citeste si: Cu cât va crește salariul minim. Anunțul premierului Nicolae Ciucă

Liderul din coaliția de guvernare spune că este incorect ca o pensie de 18.000 de lei să se majoreze cu 2.700 de lei.

Asta în timp ce un pensionar obișnuit nu va primi mai mult de 50 sau 100 de lei în plus.

Marcel Ciolacu a precizat că noile majorări de pensii trebuie să fie corecte pentru toată lumea- şi pentru cei cu venituri mai mari, dar mai ales pentru cei cu venituri mai mici.

Marcel Ciolacu: ”E posibil să găsim şi alte surse să echilibrăm aceste lucruri"

”La pensii am aceeaşi abordare ca domnul prim-ministru, sunt mai multe variante de lucru. Normal, reprezint un partid social-democrat, am abordarea în care doresc totuşi să fim corecţi cu toată lumea, în această perioadă un pic încărcată, pentru noi toţi, şi pentru cei cu venituri mai mari dar mai ales pentru cei cu venituri mai mici”, a spus miercuri Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a precizat că i se pare incorect ca o pensie de 18.000 de lei să fie mărită cu 2.700 de lei. În același timp, o pensie de până în 2.000 de lei va fi majorată, nominal, cu acelaşi procent, "deci foarte puţin”.

”E posibil să găsim şi alte surse să echilibrăm aceste lucruri. Sunt ferm convins că vom lua decizia corectă astfel încât toată lumea în acest moment să fie ajutată”, a afirmat el.

"Punctul de pensie trebuie să crească, dar statul nu trebuie să risipească banii, ci să îi sprijine țintit pe cei cu venituri mai mici", a precizat liderul social-democrat.

Cu cât va crește salariul minim

Premierul Nicolae Ciucă anunță intenția Guvernului de a majora salariul minim pe economie, însă a refuzat să facă referiri concrete la procentajul de creștere sau data la care se va produce această creștere.

Citeste si: Mama fetiței de două luni care a fost lovită cu foarfeca în cap spune cum s-a întâmplat totul

Premierul a declarat miercuri că Guvernul îşi doreşte ca salariul minim să crească, dar că nu poate să facă nicio referire cu privire la cuantumul cu care acesta va creşte, până nu va exista o analiză, pe buget, pe cifre concrete.

Citeste si: Bani restituiți românilor care au luat credite și au fost păcăliți. Anunț de ultimă oră de la ANPC

"Noi încă nu am luat o decizie în acest sens, probabil nu sunt tocmai aliniate cu realitatea pentru că, atunci când vorbim de creşterea salariului minim, este vorba despre o limită de la care fiecare dintre cei care au angajaţi pot să îi remunereze”,  a spus premierul Nicolae Ciucă după vizita la fabrica IVECO din județul Dâmbovița. 

Nicolae Ciucă despre majorarea salariului minim la 3.000 lei

Cu câteva săptămâni în urmă, ministrul social-democrat al Muncii, Marius Budăi, anunțase că PSD va propune majorarea salariului minim brut la 3.000 lei de la 1 ianuarie 2022.

Citeste si: Când se va încheia războiul din Ucraina. Ce spun clarvăzătorii?

”Revenind la cifre, sigur că ne dorim ca salariul minim să crească şi de fiecare dată când am avut această posibilitate am discutat şi despre salarii şi despre pensii. Reprezintă obiectivul nostru, astfel încât să îi sprijinim pe oameni să nu suporte întreaga povară a ceea ce înseamnă creşterea preţurilor şi efectele pe care le produce inflaţia, doar că până nu vom avea o analiză, pe buget, pe cifre concret, nu doresc să fac nicio referire cu privire la cuantumul cu care va creşte salariul minim”, a mai spus el.

Întrebat dacă s-a renunţat la majorarea salariului minim la 3.000 de lei, premierul a spus că a făcut referire foarte clar că valoarea va depinde de cifrele care sunt reflectate în proiectul de buget.

Citeste si: Au fost efectuate 20 de percheziții la persoane bănuite de contrabandă, în județul Botoșani. Au fost confiscate peste 33.000 de pachete cu țigarete

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a transmis miercuri, că salariul minim va fi majorat cu siguranță la începutul anului viitor.

Potrivit lui Ciolacu, reprezentanții mediului de afaceri din România au venit deja cu mai multe propuneri în acest sens iar coaliția de guvernare urmează să ia exemplul Germaniei și Italiei care au mărit deja salariile minime pentru a-și păstra forța de muncă.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si