Fermierii din Gottlob, județul Timiș, au început deja să recolteze lubenița, marcă înregistrată încă din 2014.

Au investit în sisteme de irigații

Cristian Cerba, agricultor: "Marca înregistrată ne-a adus doar avantaje și în primul rând am ales ca lubenita de Gottlob să fie înregistrată la OSIM pentru că mulți comercianți din Timișoara și din tot Banatul puneau afiș "lubenița de Gottlob" și era din alte zone de fapt."

Vremea a fost potrivnică și acestor fermieri, dar oamenii au știut să facă investiții din timp și sistemul de irigații i-a salvat!

Citeste si: Alerte cu bombă la Aeroport, Parlament, Guvern și alte instituții din Republica Moldova

"Anul ăsta nu aveam producție din cauza secetei, noroc că avem sistem de irigații care a făcut față caniculei. Cât de des udați? Zilnic."

În ce țări ajung pepenii 

Cristian Cerba are 8 hectare pe care cultiva pepenii cu miez roșu și zemos. Anul acesta va recolta 35 de tone la hectar.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Cristian Cerba, agricultor: "În ce țări ajunge lubenița de aici? În Ungaria, în Cehia, Slovacia, Germania în mai multe țări!"

Citeste si: Cum îţi dai seama că pepenii din pieţe sunt româneşti?

Și Alina cultivă lubenița de aproape 20 de ani.

Alina Boldică, producător: "Lubenița mea ajunge pe piața internă în Bihor, Timiș, Arad și în supermaketuri, în depozite de unde e distribuită la magazinele mici."

Citeste si: Reţetă dulceaţă de vişine: Greşeala pe care trebuie să o eviţi

Iulia Dumitrașcu, corespondent: "Într-un an bun doar aici am fi văzut 4-5 pepeni fiecare cântărind 9 chiar 10 kg. Acum dacă sunt 2 lubenite pe vrej, dar spun producătorii sunt foarte bune."

Citeste si: Cum îţi dai seama că pepenii din pieţe sunt româneşti?

Marfa pleacă din fermă cu 2 lei kilogramul, iar în magazine se vinde cu 4 lei!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si