VIDEO - Percheziții de amploare la clanul Chira, într-un dosar de proxenetism. 32 de persoane duse la audieri
Zeci de percheziții au avut loc în mai multe județe, joi, 2 martie, la membrii clanului Chira. Sunt vizate mai multe infracțiuni grave, precum trafic de persoane, spălare de bani și proxenetism.

In articol:
- Membrii clanului exploatau tinerele în mai multe țări din Europa
- 32 de persoane au fost reținute pentru audieri
Polițiștii au descins joi în București și în județele Călărași și Ilfov, la membrii clanului Chira, unul dintre cele mai violente clanuri de interlopi din România.
„La data de 02.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane efectuează 38 de percheziții domiciliare în municipiul București și pe raza județelor Ilfov și Călărași, într-o cauză având ca obiect comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, proxenetism, spălarea banilor, deținere în afara antrepozitului fiscal și comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate peste un kg de tutun și producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă”, se
arată într-un comunicat de presă transmis de IGBPR.Membrii clanului exploatau tinerele în mai multe țări din Europa
Conform procurorilor, în perioada 2017 – februarie 2023, membrii grupării s-au ocupat de proxenetism, trafic de persoane, spălare de bani și contrabandă cu tutun.
Mai mulți membri ai clanului au recrutat femei pentru a fi exploatate sexual în Europa. Fetele eraut obligate să se prostitutueze în Germania, Marea Britanie, Suedia, Danemarca și Irlanda.
Citeste si: Trei cutremure în România, duminică! Unde s-au produs și ce magnitudine au avut- kanald.ro
Citește și: Legea ce pedepsește cu închisoarea cultivarea, deţinerea, vânzarea drogurilor de risc, promulgată
Cei în cauză ar fi folosit diferite site-uri de anunțuri de publicitate din mediul online pentru a facilita astfel legătura între clienții și victime.
Membrii grupării aveau roluri bine determinate, unii recrutând tinerele, alții transportându-le la diferiți clienți acasă sau la hotelurile indicate de aceștia, alții administrând site-urile web de anunțuri de publicitate și administrând sumele de bani obținute de la clienți.
32 de persoane au fost reținute pentru audieri
În țară, o altă parte a clanului și-a concentrat activitatea pe producerea, deținerea și comercializarea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, respectiv tutun firicel de fumat. În urma perchezițiilor au fost descoperite aproximativ 200 kg. de tutun mărunțit.
„Astfel, în intervalul 2020- 2022, un membru al grupului a efectuat un număr de 1.500 de livrări, comercializând aproximativ 2.500 kilograme de tutun, în valoare de 300.000 de lei. În cursul urmăririi penale au fost identificate cantitățile de 6 tone frunză de tutun, 350 kilograme tutun de fumat și 200 kilograme tutun mărunțit ”, mai arată Poliția Română.
Până în prezent, 32 de persoane au fost reținute pentru audieri.
Materialul complet îl puteți urmări în cadrul jurnalului Știrile Kanal D de la ora 19:00.

