Astfel, s-au creat două zone cu pod de gheață și aglomerare de ghețuri, una în apropiere de Podul Alunului (pe raza UAT Vatra Dornei), iar a doua la confluența râurilor Tesna cu Dorna (pe raza UAT Coșna).

Pericol de inundație în mai multe localități din România

Apa a ieșit din albia răului Dorna, pe mai multe terenuri virane, însă fară a pune în pericol construcții civile (case și anexe) ale cetățenilor.

Citește și: Drumul pe Valea Oltului s-a surpat din nou

Zonele respective au fost monitorizate de către pompieri militari, lucrători ai SGA Suceava și membri ai Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență din zonele vizate.

Aceste monitorizări vor fi continuate și în zilele următoare, urmând că, daca situația o vă impune, să fie luate masuri de protejare a populației și a bunurilor materiale.

Meteorologii au prelungit codurile galben şi portocaliu de vânt puternic şi viscol în zona de munte

Vântul va sufla cu viteze de până la 110-130 kilometri pe oră. În Capitală, temperaturile maxime ajungând chiar la 18-19 grade. 

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Codul galben de vânt a intrat în vigoare de duminică, de la ora 11.00, până miercuri, la ora 8.00.

Citește și: Atenționare de vreme rea în România. Meteorologii au emis un cod roşu şi portocaliu de ninsori şi vânt

”La munte, la altitudini mai mari de 1.500 m vântul va avea intensificări susţinute cu rafale de 70...100 km/h. Pe parcursul zilei de duminică, la altitudini sub 1700 m vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie şi prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15...20

l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă ”, arată meteorologii.

Cod portocaliu de vânt puternic şi viscol va fi valabil până miercuri, la ora 2.00

La altitudini de peste 1.700 m vor fi perioade în care vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110...130 km/h, va fi viscol puternic şi vizibilitate redusă semnificativ. Pe parcursul zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare şi prin acumulare cantităţile vor depăşi 20...25 l/mp şi se va depune strat nou de zăpadă ”, adaugă ANM.

Citește și: România va fi lovită de furtuna Otto. Fenomenul va lovi jumătatea nordică a Europei și ajunge și în țara noastră

În intervalul menţionat, local în Transilvania şi în vestul şi sud-vestul Olteniei, temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55...65 km/h şi mai ales în zona judeţelor Braşov şi Covasna 75...85 km/h”, transmit meteorologii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si