Pericolul ascuns din PERNE. Ce se întâmplă cu sănătatea ta în 6 luni

În fiecare seară când pui capul pe pernă te gândești că te așteaptă un somn odihnitor și sănătos. Dar dacă în timp ce dormi, te îmbolnăvești? V-ați gândit vreodată ce pericole poate ascunde perna dumneavoastră?

R.I., joi 03 septembrie 2020 , 11:31

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Greşeala pe care o fac mulţi români transformă pernele într-un pericol pentru sănătate. Medicii spun că pernele ar trebui înlocuite la un interval de 6 luni, altfel te îmbolnăvești și nu știi de ce.

Puțină lume ştie că pernele devin adevărate riscuri pentru sănătate, mai ales dacă sunt făcute din materiale sintetice.

Citeste si: Dezvăluiri incredibile: Cu ce se ocupa Cristian Comănici înainte de a venit la Puterea Dragostei?

Atunci când citim sau vorbim despre poluare, de cele mai multe ori ne gândim la fabricile care emană cantități enorme de fum, lacurile pe care plutesc gunoaie sau orașele pline de noxe rezultate în urma traficului.

Nu ne gândim și la calitatea aerului din interior și poate nici nu asociem poluarea cu perna pe care dormim, salteaua sau cearșafurile de pe pat, potrivit Ziar de sănătate.

Atenție la poliuretanul din perne  

De cele mai multe ori, alegem perne care sunt umplute cu spumă pentru că au capacitatea de a se mula pe forma corpului nostru. Însă această spumă este obținută din poliuretan, material care este ignifugat și care se folosește și pentru fabricarea saltelelor, canapelelor, fotoliilor și covoarelor.

Citeste si: Doliu în presă: Jurnalistul Emanuel Isopescu a murit

Grupul de lucru pentru probleme legate de mediul înconjurător din Statele Unite (EWG) este de părere că pericolul vine de fapt de la eterul difenil polibromat (PBDE) pe care acest poliuretan îl eliberează în aer.

Această substanță este considerată un perturbator hormonal, poate provoca tulburări de neurodezvoltare (autism, ADHD, tulburarea obsesiv – compulsivă, dislexie, tulburări de învățare, tulburarea de procesare senzorială), se poate acumula în placenta viitoarei mame, poate contamina laptele matern și poate determina chiar apariția cancerului.

Citeste si: Noi informaţii privind începerea şcolilor

Citeste si: Actrița Carmen Tănase, ipoteză-șoc: Ținta pandemiei sunt copiii

Ce ciuperci conțin pernele vechi

Pernele vechi conțin adesea ciuperca Aspergillus. Aceasta este o ciupercă aerobă ce prezintă un pericol sporit pentru persoanele ce suferă de astm, leucemie și pentru cele care au suferit un transplant de măduvă osoasă. Conform unui studiu din SUA, pernele din pene erau mai puțin contaminate decât cele sintetice.

Citeste si: Actrița Carmen Tănase, ipoteză-șoc: Ținta pandemiei sunt copiii

Cei mai mulți dintre noi respiră zilnic spori de Aspergillus fără să pățească nimic, însă persoanele ce au un sistem imunitar slăbit sau cele care suferă de boli de plămâni au un risc mai mare de a dezvolta alergii, infecții ale plămânilor sau ale altor organe.

Formaldehida

Poate că ați auzit de formaldehida ce se află în compoziția mobilierului și a altor produse din lemn, dar ar fi bine să știți că se poate găsi și în anumite perne, lucru care nu poate fi bun pentru sănătatea noastră.

Citeste si: Un nou avertisment al șefului OMS: "Asta este o reţetă a dezastrului"

Formaldehida poate provoca lăcrimarea ochilor, tuse, respirație șuierătoare, iritații ale pielii și senzații de arsură la nivelul ochilor, nasului sau gâtului.


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si