Pericolul care îi pândește pe elevi odată cu începerea școlilor

Primăria Sectorului 5 anunţă că nouă şcoli şi grădiniţe dintre cele racordate la sistemul centralizat de termoficare au probleme cu încălzirea şi solicită Primăriei Capitalei să găsească o soluţie pentru această problemă, arătând că nu se va permite folosirea de aeroterme sau alte astfel de aparate. Reprezentanţii Primăriei Sectorului 5 afirmă că, în cazul în care în clase va fi prea frig, va discuta cu Inspectoratul Şcolar ca orele să se desfăşoare online.

Author: Catalina Popa joi 04 februarie 2021 , 11:51

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Primăria Sectorului 5, mai mulţi directori au anunţat că şcolile şi grădiniţele pe care le conduc au probleme în privinţa furnizării agentului termic.

În Sectorul 5, 17 şcoli şi grădiniţe sunt racordate la sistemul centralizat de încălzire, livrarea apei calde şi a căldurii fiind făcută de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti. Dintre acestea, arată sursa citată, 9 şcoli şi grădiniţe au probleme cu căldura: Liceul "Ştefan Odobleja", Şcoala Gimnazială nr. 126, Şcoala Gimnazială nr. 131, Şcoala Gimnazială nr. 144, Şcoala Gimnazială nr. 188, Şcoala Gimnazială nr. 280, Şcoala Gimnazială "Mircea Sântimbreanu", Grădiniţa nr. 35 şi Grădiniţa nr. 185.

Citeste si: Când începe noul an chinezesc și care vor fi următoarele zodii norocoase

Citeste si: Putin în mijlocul unui scandal. Ce măsuri vrea să ia Uniunea Europeană

Din cele 55 de unităţi de învăţământ, 38 au centrală termică

"În acest sens, Primăria Sectorului 5 a trimis o sesizare către Primăria Municipiului Bucureşti, în care se solicită găsirea unei soluţii rapide la problema expusă, având în vedere că în doar câteva zile, mai exact, în 8 februarie, preşcolarii şi elevii urmează să revină fizic în unităţile de învăţământ.

Soluţionarea acestei probleme este esenţială, astfel încât procesul educativ să se desfăşoare în condiţii optime. Totodată, Primăria Sectorului 5 a menţionat în sesizarea transmisă Primăriei Capitalei faptul că, deşi calitatea agentului termic furnizat nu este la parametrii corespunzători, facturile emise de Compania Municipală Termoenergetica Bucureşti sunt din ce în ce mai mari, aspect care nu se justifică", se arată în comunicat.

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a afirmat că în nicio şcoală din sector nu va fi permisă folosirea de aeroterme sau alte tipuri de aparaturi decât cele prevăzute în proiectul tehnic. În cazul în care în unele unităţi de învăţământ temperatura va fi prea scăzută, Primăria Sectorului 5 va discuta cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti pentru a desfăşura cursurile online.

"Copiii merită să se reîntoarcă la şcoală, însă nu cu orice preţ. Trebuie să ne gândim în primul rând la sănătatea lor. Nu putem să îi ţinem în frig! În nicio şcoală din Sectorul 5 nu va fi permis să se folosească tot felul de improvizaţii pentru a încălzi sălile de clasă. Este important ca elevii să înceapă cursurile în condiţii optime şi în siguranţă", a transmis Cristian Popescu Piedone, citat în comunicat.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si