Putin în mijlocul unui scandal. Ce măsuri vrea să ia Uniunea Europeană

Un colaborator apropiat al lui Aleksei Navalnîi, Leonid Volkov, un reprezentant al Fondului luptei împotriva corupţiei (FBK), anunţă continuarea luptei opozantului şi îndeamnă Uniunea Europeană (UE) să reacţioneze împotriva încarcerării opozantului printr-o ţintire a ”banilor” preşedintelui rus Vladimir Putin, relatează AFP.

Catalina Popa, joi 04 februarie 2021 , 11:14

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Leonid Volkov a anunţat miercuri, într-un interviu video, că se aşteaptă ca încarcerarea lui Navalnîi să conducă la o creştere a numărului opozanţilor Kremlinului, în pofida reprimării manifestaţiilor, şi precizează că această încarcerare a fost luată în calcul, în cadrul unei ”strategii”.

Volkov- care a condus campania ui Navalnîi în vederea alegerilor prezidenţiale ruse din 2018 şi care este rezident în Lituania în prezent- a anunţat că se află în contact cu instituţiile şi guverne europene pe tema unor eventuale noi sanţionări ale Rusiei.

Citeste si: Noi proteste împotriva Guvernului Cîțu

”Sunt, ca să zic aşa, ministrul de Externe al lui Navalnîi”, declară Volov.

”Strategia trebuie să constea în urmărirea banilor. Sunt mulţi bani ai lui Putin în Europa”, apreciază el.

Reacţia ”ar trebui să se concentreze asupa acestor bani, urmăririi acestor bani şi confiscării activelor prietenilor celor mai apropiaţi ai lui Putin, aliaţilor, oligarhilor lui Putin”, îndeamnă el.

Citeste si: Secretarul general al ONU, mesaj dur după lovitura de stat din Myanmar

Germania a avertizat miercuri că Rusiei i s-ar putea impune noi sancţiuni UE din cauza încarcerării lui Navalnîi.

Aleksei Navalnîi l-a acuzat în mai multe rânduri pe Vladimir Putin de îmbogăţire personală în detrimentul contribuabililor ruşi.

Recent el a acuzat că un palat în valoare de peste un miliard de euro a fost construit pentru preşedintele rus de către oligarhi.

Procurori ruşi au anunţat vineri că el a fost înscris pe o listă cu persoane căutate din cauză că ar fi încurajat tineri din Rusia să participe la manifestaţii.

Colaboratori ai lui Navalnîi au fost arestaţi în întreaga Rusie în ultimele zile, într-un efort al autorităţilor ruse de a reprima manifestaţii antiguvernamentale care au mobilizat mii de oameni în stradă.

Volkov a precizat că el conduce aproximativ 180 de angajaţi din 40 de sedii ale mişcării de opoziţie a lui Navalnîi în întreaga Rusie şi că se fac în continuare pregătiri

în vederea alegerilor legislative prevăzute în septembrie.


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Ce crede Culiță Sterp despre Andreea Antonescu? A spus direct care este părerea lui... Ce crede Culiță Sterp despre Andreea Antonescu? A spus direct care este părerea lui despre Faimoasă: „Trebuie să mergem noi, să o împingem de la spate. Mă deranjează...”
spotmedia.ro
Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum... Un efect secundar al vaccinului anti-COVID poate declanșa o alertă falsă de cancer. Cum poate fi făcută diferența
b1.ro
Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a... Angela Merkel s-a interesat de Simona Halep. Întrebarea surprinzătoare pe care a adresat-o cancelarul Germaniei în Parlamentul European
monitorulcj.ro
PRIMELE CAZURI de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus în România! În ce... PRIMELE CAZURI de infectare cu tulpina sud-africană de coronavirus în România! În ce orașe au fost depistate?
infoactual.ro
Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă! Zodia care primește un îndemn la începutul lunii. Astrolog: Aveți grijă!
infoactual.ro
Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL Cale nouă pentru o ZODIE în luna martie! Astrolog: Se schimbă TOTUL
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si