Perle de la simularea examenului de Bacalaureat 2021. Iată care sunt cele mai amuzante răspunsuri ale elevilor

Elevii din România au susținut săptămâna aceasta probele simulării examenului de Bacalaureat 2021. Liceeni au început cu prima probă fiind cea la limba și literatură română. Iată câteva perle de la simularea examenului de Bacalaureat 2021.

Author: Georgiana Balaban joi 25 martie 2021 , 20:47

perle-simulare-examen-bacalaureat-2021
Perle ale elevilor la simularea BAC 2021.[Sursa foto: edupedu.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Luni, 22 martie 2021, s-a dat startul simulărilor examenului de Bacalaureat 2021. În prima zi, liceeni au dat simularea la limba română. Și la profilul umanist și la cel real, elevii au primit, un text la prima vedere din Mărturisiri literare, de Jean Bart.

Textul argumentativ a fost despre importanța implicării civice în perioadele de criză.

Perlele din partea elevilor nu au întârziat să apară. Mulți dintre liceeni nu au știut definiția importănții implicării civice. La punctul A, exercițiul 3, în care se cerea precizarea unei stări trăite de autor la revenirea în Iași elevii au dat frâu liber imaginației. Unii dintre ei au oferit răspunsuri precum: „S-a șmecherit, a venit pregătit! A zis: Am văzut pe Eminescu, n-am vorbit cu el!”.

La exercițiul 5 în care se cerea prezentarea în 30-50 de cuvinte, a atitudinii lui Ion Creangă față de copii, așa cum reiese din text, elevii au aruncat perle care au stârnit râsul.

„Avea o atitudine de superioritate. Era boss acum Creangă. Iubea copiii și îi saluta, ce să facă și el. Un Tzancă de acum!”, se arată în lucrarea unui elev de clasa a XII-a.

Citeste si: Elevii care învață de acasă sunt chemați la școală să-și ia cornul și laptele. Cei aflați în scenariul 2 vor primi produsele când se redeschid școlile

Perle amuzante se găsesc și în eseurile elevilor elaborate la subiectul al III-lea. Acolo au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularități de construcție a personajului într-un text narativ studiat al lui Ioan Slavici. Mulți dintre liceeni nu s-au sfiit să caracterizeze diferite personalități ale vremii actuale, în lipsa unor cunoștiințe a cerinței cerute.

Răspunsuri amuzante ale elevilor la simularea bacalaureatului 2021

Rezolvărilor elevilor au stârnit râsul în momentul citirii. Unii dintre liceeni au dat frâu liber imaginației și au adaptat textele cernute pe foaie la vremea actuală.

Citeste si: Subiecte Matematică simulare BAC 2021: Barem de corectare pe EDU.ro

perle-simulare-examen-bacalaureat-2021
Simulare Bacalaureat 2021.[Sursa foto: edupedu.ro]

Toți școlarii care învață în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depăşit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică după ce se termină măsurile de carantinare.

Citeste si: Subiecte Română simulare BAC 2021. Caracterizare unui personal din opera lui Ioan Slavici şi textul narativ

Sorin Cîmpeanu a transmis că acest lucru nu mai este posibil, însă, mai târziu 15 mai.

Citeste si: Subiecte simulare BAC 2021, proba la Fizică. Barem de corectare conform edu.ro. Cum se rezolvau exercițiile și problemele?

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si