Perle de la simularea examenului de Bacalaureat 2021. Iată care sunt cele mai amuzante răspunsuri ale elevilor
Elevii din România au susținut săptămâna aceasta probele simulării examenului de Bacalaureat 2021. Liceeni au început cu prima probă fiind cea la limba și literatură română. Iată câteva perle de la simularea examenului de Bacalaureat 2021.
Luni, 22 martie 2021, s-a dat startul simulărilor examenului de Bacalaureat 2021. În prima zi, liceeni au dat simularea la limba română. Și la profilul umanist și la cel real, elevii au primit, un text la prima vedere din Mărturisiri literare, de Jean Bart. Textul argumentativ a fost despre importanța implicării civice în perioadele de criză.
Perlele din partea elevilor nu au întârziat să apară.
Mulți dintre liceeni nu au știut definiția importănții implicării civice. La punctul A, exercițiul 3, în care se cerea precizarea unei stări trăite de autor la revenirea în Iași elevii au dat frâu liber imaginației. Unii dintre ei au oferit răspunsuri precum: „S-a șmecherit, a venit pregătit! A zis: Am văzut pe Eminescu, n-am vorbit cu el!”.
La exercițiul 5 în care se cerea prezentarea în 30-50 de cuvinte, a atitudinii lui Ion Creangă față de copii, așa cum reiese din text, elevii au aruncat perle care au stârnit râsul.
„Avea o atitudine de superioritate. Era boss acum Creangă. Iubea copiii și îi saluta, ce să facă și el. Un Tzancă de acum!”, se arată în lucrarea unui elev de clasa a XII-a.
Perle amuzante se găsesc și în eseurile elevilor elaborate la subiectul al III-lea. Acolo au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularități de construcție a personajului într-un text narativ studiat al lui Ioan Slavici. Mulți dintre liceeni nu s-au sfiit să caracterizeze diferite personalități ale vremii actuale, în lipsa unor cunoștiințe a cerinței cerute.
Răspunsuri amuzante ale elevilor la simularea bacalaureatului 2021
Rezolvărilor elevilor au stârnit râsul în momentul citirii. Unii dintre liceeni au dat frâu liber imaginației și au adaptat textele cernute pe foaie la vremea actuală.
Toți școlarii care învață în unităţile de învăţământ din localităţile în care incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a depăşit nivelul de 6/1.000 de locuitori vor putea susţine simulări ale examenelor naţionale, cu prezenţă fizică după ce se termină măsurile de carantinare.