Perseidele 2021 se pot vedea cel mai bine în România în perioada 11-13 august.

Perseidele 2021- perioada pentru România

  • Perioada: 17 iulie – 24 august
  • Nivel maxim: 12 august, ora 23:00

Ploaia de stele cazatoare, numită Perseide, va fi vizibila pe cer si in acest an, incepand cu luna iulie si in Romania.

Spectacolul va incanta, din nou, pasionatii de astronomie, care vor putea vedea sute de meteori, ce vor straluci pe cer in noapte.

In cazul in care conditiile meteorologice vor fi favorabile, iar Luna nu va lumina prea intens pe cer, atunci vom observa un spectacol impresionant. Perseidele si-au luat numele de la constelatia, de unde vin roiurile de meterori

Citeste si: Lyridele, un eveniment astronomic spectaculos ce va avea loc în aprilie

Ce sunt Perseidele?

Perseidele reprezinta o ploaie de meteori, care apare atunci cand Pamantul trece prin fluxul de resturi provenite din coada unei comete. Meteorii sunt denumiti stele cazatoare, desi ei nu au nimic de-a face cu stelele, conform ziare.com.

Meteorul tipic rezulta dintr-o particula, care are dimensiunea unui fir de nisip, care se vaporizeaza in atmosfera Pamantului, intrand cu o viteza uimitoare de 215.650

de kilometri pe ora.

Orice obiect mai mare decat un strugure va produce o minge de foc, care de multe ori este insotit de o stralucire persistenta, cunoscuta sub numele de tren de meteori.

 Perseidele 2021 România
Perseidele 2021 România

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Ploaia de stele cazatoare a Perseidelor are loc intre 17 iulie si 24 august 2021, putand fi vazuta de oriunde din lume, inclusiv din Romania. Fluxul de meteori este deosebit de intens in emisfera nordica a Pamantului, in orele de dinaintea diminetii.

Perseidele reprezinta unul dintre cele mai populare spectacole astronomice, pe care pasionatii il pot vedea pe cerul noptii, in timpul verii.

Cand are loc punctul de maximum al Perseidelor în 2021?

Apogeul sau punctul de maximum al Perseidelor va fi atins in noaptea din 12 spre 13 august 2021, cand numarul de meteori va ajunge la 160-200 de bucati pe ora.

In noapte de apogeu din 2021, Luna va fi plina doar 13%, iar in timpul acesta, meteorii vor scipli pe cerul verii, cand Pamantul se va ciocni de resturile de particule lasate in urma de cometa Swift-Tutlle.

Citeste si: Ploaie de meteoriți 2021. Quadrantide, vizibilitate maximă în noaptea de sâmbătă spre duminică

Unde trebuie să mergi pentru a vedea Perseidele?

Ploaie de meteori a Perseidelor este mai vizibila odata cu caderea noptii. Meteorologii sugereaza, evitarea poluarii luminoase din jurul locului de observatie.

Este recomandat sa se gaseasca zone mai putin locuibile, in mediul rural, intr-un parc, pe munte.

Alegeti un spatiu intunecat, departe de luminile orasului.

Citeste si: Ploaie de stele mai 2021. Când are loc fenomenul și cum poți să vezi stelele căzătoare

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

 Perseidele 2021: Cum poţi vedea din România cea mai spectaculoasă ploaie de meteoriţi?
Perseidele 2021: Cum poţi vedea din România cea mai spectaculoasă ploaie de meteoriţi?

Cum se observa Perseidele

Pentru a putea observa Perseide nu aveti nevoie de un instrument astronomic, de tip telescop. Va trebuie doar o patura sau ceva pe care sa stati intins.

Pentru a vedea cat mai multi meteori, trebuie sa priviti cerul cel putin o ora, conform Observatorului astronomic de la Bucuresti.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si