Fumul de la stația Barranca del Muerto a provocat evacuarea a peste 60 de utilizatori. Cei afectaţi au fost deja trataţi de autoritățile sanitare. Fumul provocat de un scurtcircuit la staţia Barranca del Muerto de pe linia 7 a metroului din Mexico City a provocat intoxicarea a peste 20 de persoane, potrivit autorităţilor, citate de El Pais.

Citește și: VIDEO- Alte curse anulate: pasagerii români care trebuiau să plece din Munchen la Cluj, s-au confruntat cu zborurile anulate sau amânate

Numărul de persoane afectate a fost variabil până în prezent. Protecţia Civilă a estimat numărul persoanelor intoxicate la 30, dintre care 15 au fost transportate la spital. La rândul său, primăriţa din Álvaro Obregón, Lía Limón, a precizat că numărul persoanelor afectate de fum este de 24.

Citeste si: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție- wowbiz.ro

Citește și: Mexic- Arabia Saudită 2-1

După incident, peste 60 de utilizatori au fost evacuaţi din staţie. Niciunul dintre ei nu este în stare gravă. Limón a precizat într-un mesaj pe reţelele sale că incendiul a fost provocat de o explozie în urma unui scurtcircuit la ultimul vagon al metroului. El a spus că sistemul de transport public are nevoie de mai multă finanţare.

"Garda Naţională nu este de folos aici. Este nevoie de resurse pentru a întreţine metroul", a criticat primarul, în legătură cu desfăşurarea autorităţii de apărare în aceste facilităţi. Cu toate acestea, directorul general al Sistema de Transporte Colectivo, Guillermo Calderón, a dat vina pentru incident pe calea ferată, nu pe unul dintre trenuri.

Ce au anunțat autoritățile

Procuratura Capitalei a deschis deja o anchetă în cazul incidentului care, din nou, a afectat funcţionarea normală a sistemului de transport.

În ultimele săptămâni, metroul din Ciudad de Mexico a fost implicat într-o controversă în urma accidentului din 7 ianuarie de pe linia 3 a metroului din Ciudad de Mexico, în urma căruia un student de 18 ani a murit şi 106 persoane au fost rănite. Doar câteva zile mai târziu, un incendiu într-un alt vagon de pe aceeaşi linie a dus la o evacuare în staţia La Raza.

Citește și: Atac armat în Mexic: Cel puţin 18 persoane au fost ucise

Şefa guvernului, Claudia Sheinbaum, a reacţionat la aceste incidente punând pe mâna Parchetului "cazurile atipice" care apar de câteva luni în serviciile de metrou, considerând că problemele ar putea fi provocate, ca o formă de sabotaj. Luni, Sheinbaum a repetat expresia: "Metroul mă informează că este o situaţie atipică la cablurile de înaltă tensiune". Ca măsură de precauţie şi pentru a evita noi cazuri, Sheinbaum a anunţat mobilizarea a 6.060 de agenţi ai Gărzii Naţionale în instalaţii, care din 12 ianuarie au fost desfăşuraţi în diferite staţii din reţeaua de metrou.

Citeste si: Tavi Colen, despre mariajul cu fosta soție. Care este motivul care a dus la despărțire? „Chiar sunt supărat că nu am reușit să ducem mai mult. Am rămas prieteni foarte buni”- kfetele.ro

Citeste si: Soția lui Sorin Anghel povestește clipele de groază prin care a trecut în noaptea în care soțul ei a fost ucis de frații Fabian: ”Toţi trei aveau cuţite. Au vrut să-l omoare şi acum sunt liberi”- radioimpuls.ro

Citește și: SUA: Zeci de morți în urma furtunii de iarnă din ziua de Crăciun!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si