Comitetul de coordonare a vaccinării a anunțat că 58.261 de oameni s-au vaccinat în ultimele ore. Dintre aceștia, 147 au prezentat și reacții adverse, iar 66 dintre indivizii cu reacții adverse s-au imunizat cu AstraZeneca.

Citeste si: O nouă tranșă de vaccin anti-COVID-19 Pfizer va ajunge în România

Potrivit CNCAV, 58.261 persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 47.520

cu serul AstraZeneca, 4.166 cu Moderna şi 6.575cu AstraZeneca.

Citeste si: Câte persoane s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore în România?

Continuă lupta cu virusul Sars-Cov-2

De când a început campania de vaccinare s-au vaccinat 2.015.307 persoane, dintre care 1.072.985 au primit ambele doze de vaccin. Autoritățile au anunțat 147 reacţii adverse, dintre care 66 la persoanele vaccinate cu AstraZeneca.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

persoane vaccinate sars cov 2
Persoane vaccinate împotriva coronavirus.[Sursa foto: PixaBay]

În total, în România s-au folosit până acum 3.088.292 doze de vaccin, cele mai multe produse de Pfizer.

„Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 – 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare. Menţionăm că 98 reacţii adverse sunt în curs de investigare”, a transmis CNCAV.

Citeste si: Cât de sigur este vaccinul COVID-19 de la Oxford AstraZeneca? Află ce spun specialiștii de la Organizația Mondială a Sănătății

Conform specialiștilor, Pfizer se administrează din 27 decembrie, serul Moderna se administrează din data de 4 februarie 2021, iar vaccinul AstraZeneca se administrează din data de 15 februarie 2021.

Citeste si: Cum se va face vaccinarea împotriva noului coronavirus la medicul de familie? Anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță

Citeste si: Adeverința de vaccinare va deveni „bilet” obligatoriu pentru călătoriile cu avionul! Anunțul făcut de șefului celei mai mari companii aeriene din lume.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si