Persoanele care ajung în Regatul Ţărilor de Jos trebuie să prezinte un test rapid negativ pentru COVID-19, făcut cu maximum 4 ore înainte de plecare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă că, începând de sâmbătă, toate persoanele care ajung în Regatul Ţărilor de Jos pe cale aeriană sau maritimă trebuie să prezinte un test rapid negativ pentru COVID-19, făcut cu cel mult patru ore înainte de plecare. Măsura se aplică suplimentar faţă de obligaţia persoanelor cu vârsta peste 13 ani de a avea un test molecular PCR negativ, făcut cu maximum 72 de ore înaintea intrării în ţară. În plus, trebuie completată o declaraţie de sănătate.

Author: Mircea Pop sâmbătă 23 ianuarie 2021 , 12:39

Persoanele care ajung în Regatul Ţărilor de Jos trebuie să prezinte un test rapid negativ pentru COVID-19, făcut cu maximum 4 ore înainte de plecare
Persoanele care ajung în Regatul Ţărilor de Jos trebuie să prezinte un test rapid negativ pentru COVID-19, făcut cu maximum 4 ore înainte de plecare
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Potrivit MAE, autorităţile olandeze au anunţat noi măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos, în contextul pandemiei de COVID-19.

Noile măsuri se aplică începând de sâmbătă, 23 ianuarie.

"Astfel, conform informaţiilor comunicate public de autorităţile olandeze, toate persoanele care călătoresc în Regatul Ţărilor de Jos din zone de risc, inclusiv România, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să prezinte un test rapid (antigen sau LAMP – amplificare izotermă mediată prin buclă), efectuat cu maximum 4 ore înainte de plecare. Măsura se aplică inclusiv pasagerilor aflaţi în tranzit", a transmis MAE.

Măsuri anunțate de MAE

Sursa citată a precizat că măsura se aplică suplimentar faţă de obligaţia aplicabilă persoanelor cu vârsta de peste 13 ani, care intenţionează să efectueze o călătorie pe cale aeriană, feroviară, maritimă sau rutieră în Regatul Ţărilor de Jos şi care trebuie să prezinte un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul

SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior intrării pe teritoriul olandez.

Citeste si: Raed Arafat avertizează: Decizia relaxării unor măsuri în Capitală este reversibilă

Suplimentar celor două teste, toate persoanele cu vârsta de peste 13 ani care călătoresc pe cale aeriană în Regatul Ţărilor de Jos trebuie să completeze o declaraţie de sănătate obligatorie.

Declarație pe prorpie răspundere

Totodată, persoanele care sosesc din alte state decât cele membre UE trebuie să completeze încă o declaraţie pe propria răspundere.

Operatorii care asigură servicii de transport de persoane au obligaţia de a verifica dacă pasagerii care sosesc pe cale aeriană sau maritimă deţin cele două teste pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, lipsa acestora atrăgând imposibilitatea îmbarcării.

Citeste si: Pfizer a finalizat înscrierea copiilor în studiul clinic pentru vaccinul anti-Covid

Totodată, potrivit măsurilor aplicabile la acest moment, la sosirea în Regatul Ţărilor de Jos, persoanelor care se deplasează din state încadrate în zona roşie sau portocalie (România este inclusă în zona portocalie) li se recomandă ferm autoizolarea pentru o perioadă de 10 zile, au menţionat reprezentanţii MAE.

Citeste si: VIDEO -Începând de luni, restaurantele și teatrele vor fi redeschise

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: 0031 70 354 15 80, 0031 70 322 86 12, 0031 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României la Haga: 0031 651 596 107.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si