Țara-surpriză din top 5 state decimate de COVID-19. Un nou prag de infectări depășit la nivel mondial

În doar 6 luni s-a dublat numărul noilor infectări cu coronavirus la nivel mondial! Ce este la fel de surprinzător este prezența statului Peru în top 5 țări cu cele mai multe decese cauzate de coronavirus. În Peru a fost descoperită recent variante mutant de coronavirus, Lambda.

Author: Razvan Ilie joi 05 august 2021 , 17:05

Noua tulpină Lambda, mai ucigătoare decât celelalte? Peru, o rată mare de mortalitate [Sursa foto: ABC News]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Bilanţul mondial al cazurilor de COVID-19 a depăşit miercuri pragul de 200 de milioane, cu SUA, India şi Brazilia cu cel mai mare număr de contagieri, potrivit unui bilanţ independent realizat de Universitatea Johns Hopkins, relatează Agerpres.

Numărul cazurilor în întreaga lume s-a dublat în mai puţin de şase luni, având în vedere că la 26 ianuarie se înregistrau 100 milioane de infectări.

Citeste si: România va dona peste 1 milion de doze de vaccin către Tunisia, Egipt, Albania și Vietnam

Peru, locul tulpinei mutant de coronavirus Lambda  

Dacă știam de multă vreme despre focare uriașe de coronavirus precum India sau Brazilia, un stat sud-american a urcat rapid în topul deceselor cauzate de noul coronavirus. Este vorba de Peru, unde a fost descoperită recent tulpina Lamda de SARS-Cov2.

Bilanţul deceselor la nivel global a depăşit 4,2 milioane, dintre care peste 614.000 s-au produs în SUA; peste 558.000 în Brazilia; peste 425.000 în India; peste 241.000 în Mexic şi peste 196.000 în Peru, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Cimitir din Peru, depășit de numărul de noi decese[Sursa foto: ABC News]

Citeste si: OMS, anunț de ultim moment despre virusul mutant Lambda, apărut în Peru

Rata mortalității este cea mai mare în Peru din întreaga lume, potrivit statisticilor Worldometers: de 5.876 decese la milionul de locuitori. Pe următoarele locuri în topul mortalității se află Ungaria (3.100 decese la un milion de locuitori), Bosnia-Hertegovina (2.900) și Cehia (2.800).

Peru, abia pe locul 12 în topul infectărilor 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat săptămâna trecută că infecţiile s-au dublat în ultima lună în cinci din cele şase regiuni geografice, ca urmare mai ales a circulaţiei variantei Delta, prezentă deja în cel puţin 124 de ţări.

Statele Unite rămân ţara cu cele mai mare număr de contagieri (peste 35,3 de milioane), urmată de India (31,7 de milioane), Brazilia (20 de milioane), Rusia (6,2 milioane), Franţa (6,2 milioane), Marea Britanie (5,9 milioane) şi Turcia (5,8 milioane).

Lista continuă cu Argentina (4,9 milioane), Columbia (4,8 milioane) şi Spania (4,5 milioane) şi este completată de Mexic (2,9 milioane), Peru (2,1 milioane) şi Chile (1,6 milioane).

Citeste si: Simptomele de Covid-19, resimţite la 8 luni de la infectare- studiu

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si